21:05 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Dublin, raionul barurilor

  Crimă oribilă în Irlanda. Un român, victimă a unei agresiuni cumplite

  © Sputnik / Дмитрий Паршин
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  73510

  Omul muncea de aproape zece ani în domeniul construcţiilor. Făptaşul încă nu a fost găsit.

  BUCUREŞTI, 15 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. A plecat să câştige un ban în plus şi şi-a găsit sfârşitul. Este povestea tristă a unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, în urma căruia a rămas un copilaş de opt ani, care locuieşte în România împreună cu mama sa, ce nu va înţelege niciodată cum de a fost posibil să se petreacă o asemenea grozăvie.

  Omul muncea în construcţii, de mai bine de zece ani. Vineri dimineaţă, în jurul orei opt, Ioan Artene Bob, din Bistriţa Năsăud, a fost găsit într-un parc din Dublin, cu răni grave pe corp. Acesta a fost transportat la spital, dar a murit în cursul după amiezii, din cauza rănilor grave.

  Potrivit presei irlandeze, citată de adevărul.ro, victima atacului a fost găsită de un trecător în Sean Walsh Park. Ultima dată, românul fusese văzut joi seara, în jurul orei 20.30, în centrul oraşului.

  Poliţiştii irlandezi au demarat o anchetă în acest sens şi au făcut apel la populaţie să ofere informaţii despre criminal.

  Iată, deci, că soarta românilor plecaţi să muncească peste hotare nu este deloc aşa de uşoară precum îşi închipuie unii. Din păcate, tragedii ca şi aceasta nu vor schimba cu nimic situaţia din România, iar alţi români vor continua să plece, ademeniţi de mirajul câştigurilor mari şi de dorinţa de a asigura familiei cele necesare.

  Tematic

  Brexit: Document divulgat - Guvernul May vrea noi bariere pentru migranți
  Românii din diasporă, în top 20 mondial. Țara cu cei mai mulți migranți români
  Sondaj: migranții dezbină societatea europeană
  Român mort în condiții suspecte la bordul unei nave
  Irlanda devine tot mai ortodoxă și mai românească
  Premierul irlandez, despre controlul la frontieră cu Marea Britanie după Brexit
  Tagurile:
  anchetă, român mort, Irlanda


  Știrile Zilei