21:42 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Bordel

  UK: Exploatarea sexuală a atins „proporţii industriale". Alarmant: 86%, românce

  © AFP 2019 / Olga MALTSEVA
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  85021

  „Scandal național" în Marea Britanie. O nouă cercetare realizată de Grupul parlamentar format din reprezentanţi ai tuturor partidelor (APPG) cu privire la prostituția și comerțul sexual global a stabilit că traficul sexual are loc la „scară industrială" în Regatul Unit.

  BUCUREŞTI, 22 mai — Sputnik, Doina Crainic. Ancheta APPG dezvăluie că bordelurile de tip „pop up" (bazate pe promovarea de anunţuri cu femei traficate, n. red.) sunt tot mai răspândite în Anglia și Țara Galilor, având în vedere că grupurile de traficanți exploatează sute de „femei vulnerabile", care provin în cea mai mare parte din Europa de Est.

  Deputații au descoperit că aceste bordeluri au fost înfiinţate prin intermediul unor „site-uri prin care se procură prostituţie", cum sunt Vivastreet sau Adultwork, și solicită criminalizarea practicii de a plăti pentru sex.

  Raportul dezvăluie că în Marea Britanie se desfăşoară cel puțin 212 operațiuni de poliție legate de cazuri de exploatare sexuală. În cei doi ani până în decembrie 2017, poliția din Leicestershire a vizitat 156 de bordeluri, în care erau exploatate 421 de femei — dintre acestea, 86% provenind din România, în timp ce poliția din Northumbria a percheziționat 81 de bordeluri, descoperind 259 femei, în doi ani până în aprilie 2018, trei sferturi dintre acestea fiind românce, scrie Sputnik International.

  Potrivit anchetei, un bărbat este cercetat pentru trafic de persoane în scopuri sexuale, cheltuind peste 20.000 de lire sterline (aproximativ 27.000 de dolari) pentru plasarea de anunțuri cu femei pe un site comercial.

  Deputații îndeamnă guvernul ca, pentru a rezolva problema, să interzică publicitatea pe aceste site-uri şi profitul pe care îl câştigă din prostituție. Printre alte lucruri, combaterea cererii de cumpărători de sex a fost propusă de parlamentari, susţinând că este esențială pentru criminalizarea practicii de a plăti pentru sex.

  „În prezent, traficanții câștigă. Regatul Unit este o destinație cu risc scăzut pentru grupurile de crimă organizată care urmăresc să exploateze sexual femeile vulnerabile. Guvernul trebuie să acționeze acum pentru a combate cererea pentru exploatare sexuală, criminalizând plata pentru sex. Banii proveniți de la cumpărătorii de sex umplă buzunarele traficanților", a declarat Gavin Shuker, președintele APPG.

  El a adăugat că exploatarea sexuală a femeilor de către grupurile de crimă organizată are loc în Marea Britanie pe „scară industrială", „femei vulnerabile fiind livrate de bande de trafic în bordelurile de tip «pop-up»".

  „Dacă nu ar exista cerere pentru acestea, nu ar exista nici «livrarea» acestor femei în acest comerț inuman. Grupurile de crimă organizată trebuie, de asemenea, desfiinţate prin luarea unor măsuri drastice împotriva site-urilor de prostituție pe care le folosesc pentru a plasa anunţuri către cumpărătorii de sex. Scara la care se desfășoară în această ţară exploatarea sexuală organizată reprezintă un scandal național. Dar poate și trebuie să fie oprită", a avertizat președintele APPG.

  La rândul ei, preşedinta Partidului pentru Egalitatea Femeilor, Sophie Walker, a subliniat că „grupurile de crimă organizată domină comerțul cu prostituția în afara străzii și câștigă bani din trafic de persoane, amenințând și forțând femei — majoritatea dintre acestea fiind cetățeni non-britanici", a declarat Sophie Walker. Aceasta a adăugat că „cererea de cumpărători de sex face ca comerțul cu sex să devină profitabil pentru traficanți și proxeneți și pentru alte părți terțe, precum site-urile identificate de APPG".

  Tematic

  Un american droga români și îi agresa sexual! Ambasada nu dă date
  Coşmarul româncelor ajunse sclave sexuale în Spania
  În Italia, o româncă este ținută sclavă și exploatată sexual de patron
  Revoltător: cele mai multe tinere exploatate sexual în Italia provin din România
  Tagurile:
  exploatarea sexuală, victime, românce, industrie, Marea Britanie


  Știrile Zilei