05:55 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  1411 0 0

  Detaliile sunt de-a dreptul cutremurătoare, oamenii ajungând să caute prin gunoaie ca să aibă cu ce să îşi amenajeze spaţiul de locuit.

  BUCUREŞTI, 16 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Apar tot mai multe amănunte despre viaţa cumplită pe care o au românii ce muncesc în apropiere de oraşul german Bonn, acolo unde, acum vreo săptămână, un cetăţean al statului nostru a decedat, întrucât angajatorii săi nu au chemat salvarea la timp. Omul lucra fără forme legale.

  Astăzi vă prezentăm un nou episod din povestea românilor care au ajuns să lucreze în condiţii aproape imposibil de imaginat în ferma din Bornheim din Germania.

  O femeie care a lucrat acolo a fost de acord să vorbească despre cele trăite. Ea a povestit că, atunci când muncitorii erau adunaţi pe câmp pentru a servi masa, autocarele ajungeau rând pe rând cu sutele de persoane care alergau, îngrămădindu-se, pentru a prinde ceva de mâncare. Dacă ajungeau prea târziu riscau să rămână flămânzi.

  De ce nu au apărut în presă sau pe internet aceste situaţii?

  „Lucrurile astea nu se văd pentru că nu ţi se dă voie să faci filmări, dar când te aduce de pe câmp, trebuie să alergi repede la autobuz cu oala în mână ca să prinzi ceva să mănânci. Dacă nu prinzi, nu mai mănânci", a explicat femeia, potrivit stiridiaspora.ro.

  Câteva prietene ale femeii şi-au amenajat camerele în care locuiesc. Au mers la gunoi şi au căutat ce mai aruncă lumea, punându-şi în spaţiul de locuit covoare şi ce au mai găsit prin gunoi. Mai mult, ele mai merg prin oraş şi iau ce lasă oamenii pe stradă.

  Numărul celor care lucrează la ferma respectivă este mult mai mare decât cel vehiculat. Şi anume, vorbim cam de 1000 de persoane, nu de 700, cum s-a spus până acum.

  Într-o cameră mică, de numai câţiva metri pătraţi, ajung să stea şi opt oameni, iar pe un pat de o persoană ajung să doarmă familii întregi.

  Ea face parte din persoanele cărora li s-a încheiat contract de muncă, însă precizează că nu au primit banii promişi, ci sume mult mai mici.

  Menţionăm că, în momentul de faţă, la Bornheim a fost demarată o anchetă de amploare, prin implicarea autorităţilor române.

  Tematic

  Şocant! Rezervaţie de români plecaţi la muncă, descoperită în Germania!
  O româncă de 15 ani, asasinată în Germania de un imigrant
  Scandal în Germania: Cum a fost posibil ca ucigaşul Susanei să fugă din ţară
  A fost reținut unul dintre cei care au violat și ucis o moldoveancă minoră în Germania
  Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - VIDEO
  Românii din Germania, atenţie: perioada când riscaţi amenzi mari. La ce să fiţi atenţi
  Tagurile:
  muncitori, lagăre, Gunoi, români, Bornheim, Bonn, Germania


  Știrile Zilei