19:27 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova

  Incredibil! Autorităţile l-au declarat mort la Genova, dar gorjeanul Marian Roşca trăieşte

  © AFP 2019 / ANDREA LEONI
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Podul prăbușit la Genova (28)
  370 0 0

  Răsturnare de situaţie în cazul unuia dintre cei doi români despre care autorităţile italiene au spus că a murit - a fost găsit în viaţă într-un spital din Genova, informează MAE.

  BUCUREŞTI, 16 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Marţi seara, Ministerul Afacerilor Externe anunţa că un român a fost găsit mort în urma prăbuşirii podului Morandi din Genova. Era vorba despre Marian Roşca, un gorjean în vârstă de 36 de ani, şofer de tir, fără soţie şi copii. Acesta lucra pentru o firmă franceză, Alba Déménagements.

  Familia românului a fost informată cu privire la decesul acestuia, iar mesajele de condoleanţe au umplut paginile de socializare. Sputnik a relatat încă de ieri despre durerea nesfârşită resimţită de fratele lui Marian Roşca.

  Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile italiene l-au declarat decedat pe Marian Roşca în mod greșit, din cauza haosului produs după prăbușirea viaductului autostrăzii A10.

  Potrivit sursei citate, rudele lui Roșca au ajuns în Italia, însă au constatat că trupul neînsuflețit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al lui Marian, astfel că au început să caute prin spitale, informează observator.tv.

  Marian Roșca a fost găsit într-o clinică, în stare gravă, el fiind în comă de gradul IV.

  MAE precizează că autorităţile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii şi a deciziei prin care a fost constatat şi declarat decesul cetăţeanului român, în acest scop, reprezentanţii echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autorităţile locale.

  Operaţiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat, din pricina complexităţii şi gravităţii situaţiei existând dificultăţi majore în ceea ce priveşte identificarea exactă a tuturor victimelor şi stabilirea identităţii persoanelor afectate, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe Român.

  Тема:
  Podul prăbușit la Genova (28)

  Tematic

  Grav: După viaductul de la Genova, alte două - similare - se pot prăbuși!
  Tragedia de la Genova: Circa 600 de victime colaterale, există riscul unei noi prăbușiri!
  Procurorul Genovei despre prăbușirea podului Morandi: Nu a fost o fatalitate. VIDEO
  Încă un român mort în urma prăbușirii podului de lângă Genova - VIDEO
  Italia, măsuri de ultima oră privind gestionarea autostrăzilor, după tragedia din Genova


  Știrile Zilei