10:56 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Britain

  Marea Britanie: imigranții din UE contribuie mai mult la buget decât localnicii din UK

  © REUTERS / Toby Melville
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (558)
  381 0 0

  Imigranții din UE contribuie cu 2300 lire mai mult la bugetul de stat al Marii Britanii decât media generală a contribuabililor, comparativ cu cetățenii britanici.

  BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik. Taxele vor crește în Marea Britanie după ieșirea din componența UE, în cazul impunerii unor restricții mai dure pentru muncitorii din UE, aceștia fiind nevoiți să contribuie mai mult în bugetul public decât cetățenii rezidenți, se arată într-un studiu, citat de publicația britanică Independent.

  Migranții din UE contribuie în fiecare an în termeni neți cu 2300 lire sterline mai mult decât un adult mediu, se arată în analiza realizată pentru guvern.

  De-a lungul perioadei de ședere, aceștia plătesc cu 78 mii lire sterline mai mult decât beneficiază de pe urma serviciilor publice, în timp ce contribuția cetățeanului mediu britanic în această perioadă a șederii este zero.

  Oxford Economics, care este autorul evaluării, afirmă că acest lucru presupune că valoarea cetățenilor UE pentru economie este echivalentă cu 5p ai ratelor impozitului pe venit.

  "Când acestea vin în finanțele publice, migranții europeni contribuie substanțial mai mult decât ne costă, relaxând povara fiscală pentru ceilalți contribuabili", a declarat Ian Mulheirn, coordonatorul studiului.

  Concluziile au fost publicate în perioada în care consilierii guvernamentali îndeamnă la simplificarea sistemului imigrației în Marea Britanie în perioada post-Brexit pentru muncitorii cu o înaltă calificare, limitând accesul muncitorilor necalificați.

  Comitetul Consultativ pentru Migrație (MAC) a declarat că pentru cetățenii UE trebuie să fie aplicate norme similare cu cele pentru migranții din restul lumii, după ce regulile de liberă circulație vor fi suspendate.

  De altfel, acesta a recomandat aplicarea unei astfel de politici doar în cazul aceasta a fost decisă "în izolare", pentru că migrația nu a fost parte a negocierilor cu UE.

  În ceea ce privește valoarea muncitorilor din UE, Mulheirn a adăugat: "În plus, această contribuție medie pozitivă va persista de-a perioadei de ședere: mulți migranți sunt educați și mulți din ei pleacă înainte să devină o povară pentru finanțele publice".

  „Dacă noua relație a Marii Britanii cu Europa va presupune reducerea migrației, această analiză sugerează că povara fiscală asupra celorlalți va spori", afirmă Mulheirn.

  Concluziile au fost publicate în timp ce miniștri au primit mult așteptatul raport MAC, care va ajută la luarea deciziilor asupra modificării regulilor de liberă circulație după ieșirea Regatului Unit din UE, se spune în analiza Oxford Economics.

  Theresa May a fost criticată în mai multe rânduri pentru că nu a reușit să prezinte o nouă politică cu privire la imigranția după doi ani de la referendumul pentru Brexit.

  Politica rămâne a fi o mare necunoscută, în ciuda faptului că reprezintă cea mai importantă parte a negocierilor cu Bruxelles, iar Marea Britanie trebuie să fie dispusă să accepte reguli liberale pentru a-și asigura un acord comercial preferențial.

  Zilele trecute, prim-ministrului și Sajid Javid, Secretarul de Stat, care promovează o direcție mult mai dură decât predecesorul său, Amber Rudd, au sugerat că nu vor exista niciun fel de privelegii pentru muncitorii străini din UE.

  Cu toate acestea, miniștrii au recunoscut că un compromis asupra migrației va fi necesar pentru încheierea tuturor acordurilor de comerț, inclusiv cu UE.

  Mulheirn a declarat că studiul efectuat de Oxford Economics, solicitat de MAC, reprezintă prima evaluară a contribuției totale a migranților din "clasa 2016" care au sosit în Marea Britanie, pe durata întregii perioade de ședere estimate.

  Potrivit calculilor, migranții non-europeni au o contribuție netă pozitivă de 28-50 mii de lire, mai puțin decât cei proveniți din UE, care contribuie cu 78 mii lire, în perioada echilibrării bugetului.

  În total, beneficiul net din partea migranților "clasei 2016" se estimează a fi de 26,9 miliarde de lire sterline, cu 19,3 miliarde de la migranții din UE, iar 7,5 miliarde de la migranții din restul lumii.

  Anual, în timp ce migranții din UE contribuie cu 2300 mii lire sterline peste medie, fiecare migrant non-european contribuie cu 800 lire mai puțin de medie, în timp ce fiecare britanic nativ cu 70 lire mai puțin decât media.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (558)

  Tematic

  Românii din UK: Cetățenii europeni nu vor primi tratament preferenţial după Brexit- Raport
  Românii din UK: regiunea şi sectoarele cu mai multe oferte de muncă în contextul Brexit
  Brexit fără acord: Nou raport despre situaţia la care să se aştepte românii din UK
  Românii din UK post-Brexit. "Cetățenii europeni vor fi dați afară după 3 luni dacă..."
  Românii din UK. A fost dezvăluit planul privind înregistrarea cetăţenilor UE post-Brexit
  Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
  Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente
  Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"
  Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
  Românii din Marea Britanie: Ce se întâmplă după ieşirea UK din Uniunea vamală
  Brexit. Veste bună pentru românii din UK privind taxele pentru permise de şedere
  Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii
  Scandal în UK: Românii au răpit un fotomodel
  (VIDEO) Românii vor fi deportați din UK? Răspunsul Theresei May pentru un român
  Ministrul Agriculturii din UK: ”Românii și bulgarii sunt buni la cules căpșuni!”
  Românii, ținta atacurilor xenofobe în UK: "Am votat să plecați dracului de aici"
  Tagurile:
  impozit pe venit, brexit, imigranți, taxe, Oxford Economics, Uniunea Europeană, Marea Britanie


  Știrile Zilei