23:15 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Punct de trecere a frontierei, România

  Una dintre principalele greşeli ale românilor când pleacă din ţară este...

  © Facebook / Poliția de Frontieră Română
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  40920

  Secretarul de stat din cadrul Ministerului Românilor de Pretutindeni (MRP), Veaceslav Şaramet, a vorbit marţi despre una dintre principalele greşeli pe care le fac românii când pleacă din ţară.

  BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik, Doina Crainic. Veaceslav Şaramet a fost prezent marţi la Zalău în cadrul campaniei "Informare acasă! Siguranţă în lume".

  Acesta a spus că una dintre principalele greşeli pe care le fac românii când pleacă din ţară este că nu se informează suficient.

  „Nu se informează să ştie acele simple şi banale recomandări, de a nu da buletinul sau paşaportul nimănui; de a ţine minte un număr de telefon, în cazul în care i se ia telefonul, să poată să apeleze de pe orice terminal; să aibă şi o parolă cu cei de acasă în cazul în care sunt probleme; să se informeze foarte bine despre contractul de muncă pe care-l semnează — contractul trebuie să fie şi în limba română obligatoriu şi trebuie să fie semnat înainte de plecare, nu după; trebuie să se informeze despre ţara de reşedinţă, dacă există o ambasadă, un serviciu consular", a afirmat oficialul la o conferinţă de presă.

  În această perioadă, Ministerul Românilor de Pretutindeni derulează campania „Informare acasă! Siguranţă în lume", care are ca scop informarea românilor care intenţionează să meargă la muncă sau la studii în străinătate.

  „Încercăm să venim cu nişte recomandări clare, astfel încât atunci când românii merg în orice stat să nu devină victime ale diferitelor abuzuri, de muncă, sexuale şi aşa mai departe. Noi avem comunităţi importante de români plecaţi. Peste un milion de români în Italia, aproape un milion în Spania, comunitate mare în Marea Britanie, în SUA, în Germania şi atunci şi în cadrul acestor campanii de informare încercăm să le spunem că e foarte important şi fenomenul de reîntoarcere a românilor în ţară, pentru că e nevoie de forţă de muncă în România", a adăugat secretarul de stat, citat de Agerpres.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei