05:58 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)
  581640

  În urma votului la referendumul din 2016 privind ieşirea din UE, sentimentele anti-imigranţie în rândul britanicilor au devenit mai intense și vizibile. Un nou caz în care un britanic îşi exprimă dur sentimentele anti-imigraţie a ajuns viral pe reţelele de socializare.

  BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik, Doina Crainic. La referendumul din 2016 privind ieşirea din UE, 52% dintre britanici au votat pentru Brexit, imigrația constituind un factor major care a influenţat voturile populației. 

  Pentru mulți britanici, Brexit reprezintă o promisiune de reducere a fluxurilor de imigranți din Europa, dar și un pas către revizuirea generală a sistemului britanic privind imigrația. 

  În urma votului, sentimentele anti-imigranţie în rândul britanicilor au ajuns să fie exprimate mai intens şi mai vizibil. Sâmbătă, o femeie din metroul din Londra a fost filmată ţipând la o profesoară pe nume Nassima Iggoute, care a încărcat ulterior clipul pe Facebook. Femeia şi-a exprimat, în termeni foarte duri, dispreţul faţă de imigranţi. 

  „Ce cred despre imigranți?… Marea Britanie este o țară mică și ne-am săturat! Nu mai vrem imigranţi, vrem ca Marea Britanie să fie Marea Britanie", a spus aceasta. 

  Avertisment: Acest videoclip conține un limbaj violent. 

  Acest incident este unul dintr-o serie de cazuri similare de oameni din Marea Britanie care îşi manifestă sentimentele anti-imigraţie, care au început să fie tot mai vizibile în special în urma sprijinului acordat campaniei „Leave" (pentru ieşirea Marii Britanii din UE), scrie Sputnik International.  

  „Legislația UE impune ca Marea Britanie să aibă uşile deschise pentru imigranţi din țărilor europene. Acest lucru a dus la venirea unui număr mare de imigranţi din întreaga UE în țara noastră. Avem foarte putină putere pentru a opri intrarea persoanelor care credem ca nu pot contribui la economia noastra sau care au comis infracţiuni în trecut. Presiunea pe care aceşti imigranţi o pun asupra școlilor și spitalelor noastre ne forţează acum să blocăm accesul unor oameni din țări noneuropene care ar putea contribui la economia Marii Britanii venind aici. Acesta este un sistem imoral, costisitor și care nu poate fi controlat", argumentau susţinătorii ieşirii în campania lor pentru referendum. 

  În mai 2018, Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie dezvăluia că populația non-britanică a crescut de la 6,0 milioane în 2016 la 6,2 milioane în 2017. Populația non-britanică din Marea Britanie a crescut de la an la an, pe măsură ce tot mai mulți oameni din afara Regatului Unit continuă să vină să trăiască în Marea Britanie, dezvăluie cifrele. 

  Chestiunea imigraţiei a devenit mai discutată decât oricând astăzi, nu numai în Marea Britanie în contextul Brexit. Uniunea Europeană, în ansamblul ei, caută măsuri pentru a face faţă crizei imigrației, având în vedere că, începând din 2005, au sosit continuu imigranți ilegali la frontierele sale mediteraneene. 

  Imigraţia a devenit cea mai îngrijorătoare chestiune pentru alegătorii din cadrul blocului, iar problema a influențat alegerile inclusiv în Franța, Germania, Austria, Italia și Ungaria. 

  Ungaria și partenerii săi din grupul Vișegrad, Polonia și Republica Cehă, au condamnat politica UE a frontierelor deschise și fiecare ţară a respins cotele obligatorii de relocare a imigranţilor, sprijinite de Germania și Franța.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (667)

  Tematic

  Românii din UK: „Britanicii cred că suntem aici sclavi şi ne tratează ca atare"
  Românii din UK: Cetățenii europeni nu vor primi tratament preferenţial după Brexit- Raport
  Românii din UK: regiunea şi sectoarele cu mai multe oferte de muncă în contextul Brexit
  Brexit fără acord: Nou raport despre situaţia la care să se aştepte românii din UK
  Românii din UK post-Brexit. "Cetățenii europeni vor fi dați afară după 3 luni dacă..."
  Românii din UK. A fost dezvăluit planul privind înregistrarea cetăţenilor UE post-Brexit
  Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
  Românii din UK: trei scenarii Brexit, toate cu creștere a prețurilor la alimente
  Românii din UK: îngrijorările cetăţenilor din UE. „Victime colaterale ale Brexit"
  Românii din UK după Brexit. Noua decizie: vor avea dreptul automat de a rămâne?
  Românii în UK. Ultimele date oficiale: cum va afecta Brexit zona unde locuieşti
  Românii din Marea Britanie: Ce se întâmplă după ieşirea UK din Uniunea vamală
  Brexit. Veste bună pentru românii din UK privind taxele pentru permise de şedere
  Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii
  Scandal în UK: Românii au răpit un fotomodel
  (VIDEO) Românii vor fi deportați din UK? Răspunsul Theresei May pentru un român
  Ministrul Agriculturii din UK: ”Românii și bulgarii sunt buni la cules căpșuni!”
  Românii, ținta atacurilor xenofobe în UK: "Am votat să plecați dracului de aici"
  Tagurile:
  brexit, imigranți, români, Nassima Iggoute, Marea Britanie


  Știrile Zilei