19:41 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Human trafficking

  „Amorezii de ocazie”, luaţi în vizor de Asociaţia Femeilor Românce din Italia

  CC0 / Pixabay
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  103 0 0

  Acestea cer schimbarea legislaţiei în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane – actualele legi sunt precare.

  BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. România rămâne ţara unde se înregistrează cel mai mare număr de victime ale traficului de fiinţe umane din Europa.

  Datele comunicate de Parlamentul European sunt îngrijorătoare. Şi aceasta pentru că un procent foarte mare, de 70% dintre victime sunt europene, şi tot 70% dintre traficanţi sunt europeni. Femeile reprezintă 95% dintre victimele exploatării sexuale.

  Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI) şi Asociaţia EBANO trag un semnal de alarmă cu privire la legislaţia precară în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane, notează stiridiaspora.ro

  Potrivit celor două Asociații, "nici după doi ani nu au fost aplicate prevederile Parlamentului European, și ne referim mai cu seamă la vidul legislativ în legătură cu "Metoda Lover Boy", cu lipsa protecției specifice, juridice și de asistență a victimelor (cu excepția celor oferite în mod voluntar - gratuite și nerecunoscute - de către asociațiile de voluntariat).

  Cele două asociaţii lucrează la o propunere de modificare legislativă în 12 puncte în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane care urmează să fie prezentată în scurt timp autorităţilor din România şi Italia.

  Din cauza insuficientei cunoașteri a metodei "Lover Boy" și a lipsei intervențiilor de identificare a victimelor, numărul acestora ramâne încă necunoscut.

  Aceste persoane care se prostituează de bunăvoie nu sunt tutelate, pentru statul italian, nici măcar de art. 4 din Legea nr. 75/58, la paragraful 1 fiind prevăzută doar „violeţa, ameninţarea şi înşelăciunea”, nu şi manipularea psihologică, aşa cum se întâmplă în cazul metodei „Lover Boy”.

  Este evident că această situaţie, unde se încalcă în mod clar drepturile omului, nu poate fi tolerată şi trebuie rezolvată. Reprezentanţii asociaţiilor spun că aceleaşi măsuri urgente şi eficiente sunt necesare şi în privinţa identificării corecte a victimelor, în special minori, aşa cum prevede atât legislaţia franceză, cât şi cea germană, din iulie 2017.

   

  Tematic

  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Incredibil ce a trăit această femeie care muncește în Italia
  Venitul de cetăţenie pentru românii din Italia. Cine beneficiază de el şi cum îl obţineţi
  Drepturile românilor din Italia. Contractul pentru îngrijitoare: drepturile și obligațiile
  Românii din Italia, important: Ce a discutat preşedintele Iohannis cu omologul său italian
  Tagurile:
  Exploatare, trafic de ființe umane, românce, Italia


  Știrile Zilei