07:33 20 Martie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.22
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63

  Românii din Austria, motive de îngrijorare: alocaţiile copiilor lor, în pericol

  CC0 / Pixabay
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  121 0 0

  Românii care locuiesc şi lucrează în Austria au motive de îngrijorare: Parlamentul naţional ar intenţiona să indexeze alocaţiile copiilor imigranţilor din această ţară. Organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra unei posibile încălcări a drepturilor copilului în Austria.

  BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a avut o întrevedere la Bruxelles cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competenţe şi Mobilitate, în cadrul căreia cei doi oficiali şi-au exprimat îngrijorările cu privire la posibila modificare a modalităţii de indexarea a alocaţiilor copiilor imigranţilor din Austria, inclusiv ai celor români.

  „Cei doi oficiali şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu o situaţie semnalată atât de cetăţeni ai unor state europene, cât şi de organizaţii neguvernamentale, vizavi de o posibilă încălcare a drepturilor copilului în Austria, ca urmare a intenţiei Parlamentului naţional de a indexa alocaţiile copiilor cetăţenilor rezidenţi, din alte state europene, care îşi desfăşoară activitatea pe teritorul statului austriac”, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului Muncii, citat de Mediafax

  În comunicat se mai arată că Marianne Thyssen a reafirmat importanţa promovării principiului la contribuţii egale, prestaţii egale (în contextul revizuirii Regulamentelor 883/2004 şi 987/2009 privind coordonarea sistemelor de securitate socială), alături de principiul remuneraţiei egale pentru aceeaşi activitate desfăşurată în acelaşi loc (în contextul revizuirii Directivei „detaşarea lucrătorilor”).

  La începutul anului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a decis că Guvernul trebuie să reducă beneficiile copiilor rezidenţilor austrieci, în cazul în care trăiesc într-o ţară în care nivelul de trai este mai scăzut. Un proiect aflat în procedură legislativă prevede acum tocmai indexarea alocaţiilor pentru copiii muncitorilor străini, în cazul în care copiii lor trăiesc în ţările de origine.

  Tematic

  Opt moldoveni cu pașapoarte românești implicați într-un accident rutier în Austria
  Austria: ortodocșii, a doua comunitate religioasă. Au depășit musulmanii
  Tagurile:
  Copii, Alocații, români, Austria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei