09:45 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  116811

  Este vorba despre o nouă formă de sclavagism modern, după cum notează chiar Procuratura din Bari – câte reţineri au fost până acum.

  BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Mai multe minore românce au trăit coşmarul vieţii lor, tocmai atunci când sperau că, plecând în Italia, vor avea un viitor mai bun decât în ţara natală.

  O anchetă a magistraturii a dus la arestarea a şase indivizi dintr-un nucleu familial, rezidenţi într-o colonie de romi din Foggia.

  Faptele, aşa cum reies din ancheta magistraturii, sunt de-a dreptul cutremurătoare şi greu de imaginat. Şi aceasta pentru că una dintre persoanele ajunse după gratii ar fi propus posibilitatea de a vinde un copil încă nenăscut unui anume individ pentru suma de 28.000 de euro.

  Cercetările au scos la iveală „ca o practică deja consolidată” aceea de a obliga minorele să se prostitueze chiar şi în timpul sarcinii. În cazul în care victimele refuzau, acestea erau bătute fără milă de cei arestaţi, notează evz.ro.

  Într-o notificare a Procuraturii din Bari, se vorbeşte despre ''una dintre formele noi de sclavagism modern'', constând în menţinerea în stare de sclavie a tinerelor străine, mai ales singure şi care nu sunt în contact cu familia, toate minore de oferit ca prospături pe piaţa prostituţiei, controlate strict şi violent de cei arestaţi'', precizează sursa citată.

  Pe parcursul a două luni de cercetări, anchetatorii au adunat poveşti ale victimelor, recunoaşteri fotografice, locuri, constatări tehnice pe telefoane şi reţelele de socializare. Astfel, au fost descoperite nişte „chestiuni incredibile”.

  Anchetatorii spun despre conduitele celor reținuți că sunt de o gravitate alarmantă, aceștia dând dovadă de o cruzime şi un dispreţ greu de imaginat pentru viaţa umană, „oameni lipsiţi de orice sentiment de milă”.

  Nici una din victimele minore nu putea părăsi tabăra de nomazi din Foggia, deoarece erau controlate non stop. Potrivit anchetei magistraturii din Bari, fetele erau ascunse în barăci, bătute ca să ştie de frică şi să nu încerce să fugă sau să discute cu cineva.

  Când erau duse pe străzi, erau însoţite cu maşina de „călăi”, dotate cu prezervative şi obligate să se prostitueze, fiind urmărite cu atenţie de stăpânii lor ascunşi prin boscheţi.

  Tematic

  Românii din Italia și drepturile lor. INPS verifică neplata contribuţiilor sociale
  Locurile de muncă ale românilor din Italia, în pericol? „Mai întâi italienii!”
  „Amorezii de ocazie”, luaţi în vizor de Asociaţia Femeilor Românce din Italia
  Româncă din Italia „Cele mai multe persoane traficate sunt din România"
  Tagurile:
  sclavie modernă, Italia, românce

  Știrile Zilei