03:23 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67

  "Iarnă adevărată" în Marea Britanie: Prognoză meteo - ger şi „ceaţa îngheţată”

  © AP Photo / Akira Suemori
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  678 0 0

  Britanicii trebuie să se pregătească pentru un episod de vreme foarte rece și „ceața înghețată” în următoarele zile, anunţă agenţia meteo Met.

  BUCUREŞTI, 2 ian – Sputnik, Doina Crainic. Perioada rece urmează unui episod când britanicii au avut parte de o vreme relativ blândă în perioada sărbătorilor. Marea Britanie urmează să intre în ceea ce a fost denumit ca fiind „iarnă adevărată”, pe măsură ce se instalează temperaturi tot mai reci.

  De asemenea, meteorologii anunţă că „ceaţa îngheţată” va fi predominantă miercuri și joi dimineața, potrivit Express

  Mercurul temperatura aerului va scădea la -2 grade C în orașe, dar va fi „mult mai rece decât în mediul rural”, a avertizat meteorologul Helen Roberts de la agenţia Met.

  Însă ridicarea ceții îngheţate „va permite soarelui să pătrundă”, a prezis expertul.

  „În zonele de est vor fi câteva averse în cursul zilei, dar în celelalte regiuni [miercuri] este o vreme uscată și însorită”, potrivit meteorologului.

  Miercuri noaptea va fi, în general, un cer limpede, însă o vreme rece și va fi din nou ger în cele mai multe zone, în dimineața zilei de joi.

  Joi, soarele va străluci din nou, însă în unele zone, precum în unele părți ale Somersetului și Valea Avon, pături de ceață înghețată vor persista toată ziua. Efectul ceții este că va împiedica temperaturile să crească, a adăugat expertul de la Met.

  Tematic

  Imagini apocaliptice în Marea Britanie: Rafturile magazinelor sunt goale
  Alertă: iarna siberiană revine în Marea Britanie
  Tagurile:
  ger, meteo, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei