21:22 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  49110

  Ministrul britanic de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, a asigurat românii că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile acestora vor fi asigurate.

  BUCUREŞTI, 19 ian - Sputnik. Această informaţie a fost făcută publică de Ministerul român de Externe, după ce oficialul britanic l-a telefonat pe ministrul român delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. 

  Partea britanică a transmis că "apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului".

  Totodată, Sir Alan Duncan a în pofida disensiunilor din parlamentul britanic, se va reuşi identificarea unei soluţii pentru continuarea dialogului cu Uniunea Europeană. Iar partea română a punctat că, imediat ce va exista o poziţie a guvernului d ela Londra referitor la următorii paşi, statele membre ale UE şi instituţiile europene vor asigura un dialog imediat.

  Politicianul din regatul Unit a asigurat partea română că drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.

  "Indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate", a spus Ministrul britanic de stat pentru Europa și America.

  De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare găsirea abordării adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE., transmite MAE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)

  Tematic

  Lavrov: Rusia nu își freacă mâinile și nici nu se bucură de situația din jurul Brexit
  Brexit: Un nou referendum va câştiga şi mai multe voturi pentru ieşirea din UE
  Brexit: Franța activează Planul fără acord după înfrângerea istorică a Theresey May
  Ministrul de Externe al Spaniei: Data Brexit trebuie amânată
  UK: Va fi prezentat un nou acord cu privire la Brexit. May nu exclude o ieşire fără acord
  Brexit: Armata britanică, solicitată să intervină în pregătirea pentru o ieşire fără acord
  Tagurile:
  Drepturi, Marea Britanie, Cetățeni români, Brexit


  Știrile Zilei