07:34 20 Martie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.22
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  Euro

  Românii din Germania, veste bună: s-a adoptat o majorare importantă a salariilor

  CC0 / Pixabay / Capri23auto
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  396510

  În urma mai multor zile de grevă, landurile germane au ajuns la un nou contract colectiv de muncă cu angajaţii din sectorul de stat, obţinându-se o majorarea salarială importantă.

  BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik, Doina Crainic. Angajaţii din sectorul de stat din Germania, incluzând profesori, poliţişti şi asistente medicale, vor beneficia de o majorarea salarială de 8%, care va fi implementată în trei tranşe pe parcursul următoarelor 33 de luni, potrivit ziarulromanesc.de

  Noul contract colectiv de muncă vizează aproximativ un milion de angajaţi din sectorul public. Landurile germane vor majora retroactiv salariile, a anunţat confederaţia sindicală Ver.di într-un comunicat transmis sâmbătă. Astfel, acestea sunt majorate cu 3,2% de la 1 ianuarie 2019. De asemenea, o nouă majorare salarială de 3,2% va intra în vigoare în luna ianuarie 2020, urmată de una de 1,4% în luna ianuarie 2021.

  „Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii ani şi o veste bună pentru angajaţii din sectorul public. Am sporit atractivitatea locurilor de muncă în sectorul public atât pentru cei care se află la începutul carierei, cât şi pentru muncitorii calificaţi. Este un câştig atât pentru sindicate cât şi pentru angajatori”, a declarat preşedintele Ver.di, Frank Bsirske.

  De asemenea, majorarea salariilor în Germania este o veste bună şi pentru oficialii Băncii Centrale Europene, care se confruntă cu o inflaţie redusă în zona euro. Oficialii BCE se întâlnesc pe data de 7 martie pentru a decide dacă încetinirea ritmului de creştere în zona euro este suficientă pentru a decide noi stimulente monetare.

  Tagurile:
  salarii, Locuri de muncă, Germania, Români
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei