22:21 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
  789 0 0

  După respingerea din nou de către parlamentarii britanici a Acordului privind ieşirea Marii Britanii din UE, au venit reacţii şi din partea ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba. Ce urmează să se întâmple şi ce va face România.

  BUCUREŞTI, 13 mart – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, într-o postare pe Twitter, că, în urma respingerii din nou a acordului, şansele unui Brexit fără acord sunt tot mai crescute.

  „Cu părere de rău trebuie să spun că în acest moment şansele unui no deal sunt tot mai crescute. Vom vedea care sunt opţiunile rămase pe masă. Cert este că UE , în ansamblul său, a arătat deschidere în a găsi o soluţie benefică pentru ambele părţi. Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra, bazat pe sprijin politic intern, pentru a avansa o soluţie realistă”, a scris, marţi seara, George Ciamba pe contul de Twitter.

  ​George Ciamba a mai scris că vor continua eforturile în sensul protejării drepturilor românilor din Marea Britanie.

  „În calitate de #RO2019EU vom avansa în implementarea planului de contingenţa de la nivelul instituţiilor europene. Vom continua eforturile în vederea protejării drepturilor cetăţenilor români din Marea Britanie. Totodată, vom proteja drepturile cetăţenilor britanici în România”, a adăugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

  Camera Comunelor a respins marţi seara Acordul privind Brexit, votul fiind de 391 împotriva a 242.

  În discursul susţinut imediat, premierul Theresa May a precizat că Parlamentul urmează să hotărască dacă Regatul Unit va ieşi din UE fără acord sau dacă va avea loc o eventuală amânare a Brexitului.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)

  Tematic

  Brexit: Ce se va întâmpla cu românii din UK - Sectoarele cu nevoie şi mai mare de angajaţi
  May, Juncker au convenit modificări la Acordul Brexit înaintea votului de la Londra
  Astăzi, un nou vot pentru Acordul Brexit: ce se întâmplă dacă nu trece
  Haosul Brexit: Parlamentul britanic a respins Acordul Theresei May cu UE
  Tagurile:
  UK, Marea Britanie, Acord, Români, Brexit


  Știrile Zilei