13:18 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  338110

  În Franța, toţi cei care lucrează trebuie să completeze formularul privind impozitul pe venit, Déclaration des Revenus, chiar dacă acum sunt impozitaţi la sursă. Declarația care trebuie depusă acum se referă la veniturile din 2018. Tot ce trebuie să ştiţi despre completarea acesteia şi termene-limită.

  BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik, Doina Crainic. Introduse în ianuarie 2019, noile reguli permit eliminarea impozitului din statul dvs. de plată, dar declarația care trebuie depusă acum se referă la veniturile din 2018.

  Anul fiscal francez începe la 1 ianuarie și se încheie la 31 decembrie, potrivit nouvelles-du-monde.com. Povara fiscală a fost un factor important invocat de protestatarii „vestele galbene”.

  Când trebuie depusă declaraţia?

  Depinde dacă depuneți declaraţia pe hârtie sau online. Declarațiile online pot fi depuse începând de miercuri, 10 aprilie. Termenul-limită pentru completarea și depunerea formularului pe hârtie este 16 mai. Termenul-limită pentru formularele online variază în funcție de regiune. Dacă locuiți în departamente de la 1 la 19, termenul este 19 mai, pentru departamentele între 20 şi 49, termenul este 28 mai, şi pentru departamentele de la 50 mai sus, termenul-limită este 4 iunie.

  Se poate face declaraţia numai online?

  Dacă depuneţi declaraţia pentru prima dată, va trebui să completați formularul de hârtie. Puteți să îl primiți de la biroul fiscal local sau să îl descărcați și să-l printaţi de la biroul fiscal.

  Totuşi, toată lumea trebuie să depună formularul online. Până în 2018, aproximativ 60% dintre contribuabili au optat deja pentru raportarea online, iar în acest an va urma să facă acest lucru restul de 40% - aproximativ 15 milioane de lucrători.

  Pentru prima dată, în acest an, depunerea online este obligatorie pentru toată lumea, cu excepția cazului în care nu puteți utiliza Internetul. De exemplu, excepţie fac persoanele în vârstă și persoanele fără conexiune la Internet.

  În cazul în care întâmpinați dificultăți, compania La Poste oferă vă poate trimite un consilier acasă pentru a vă ajuta să completați formularul online. Va costa 29 de euro.

  În cazul în care completaţi formularul online pentru prima dată, procesul este destul de simplu. Trebuie să vizitați site-ul impots.gouv.fr și să accesați secțiunea „votre espace particulier”. Aici veți găsi ultimele dvs. declarații și facturi fiscale. Pentru a vă crea contul, aveți nevoie de trei informații: numărul dvs. fiscal, numărul dvs. de acces online și impozitul pe venit de referință (votre numéro fiscal, votre numéro d'accès en ligne et votre revenu fiscal de référence).

  În Franța, impozitul se stabileşte pe gospodărie. Însă acesta este un alt aspect care se poate schimba ca urmare a noilor reglementări, dar, întrucât această declarație se referă la câștigurile din anul 2018, se vor aplica în continuare regulile vechi.

  Astfel, dacă sunteți un cuplu căsătorit sau dacă sunteți într-un parteneriat civil, atunci va trebui să faceți o declarație comună în loc de două separat. Dacă v-ați căsătorit la mijlocul anului, atunci puteţi depune acum o declarație comună pentru întregul an.

  Dacă aveți copii care trăiesc împreună cu dvs. și câştigă un salariu, va trebui să declaraţi şi venitul lor, care include şi veniturile din slujbele de vară.

  Deduceri de impozit

  Unii liber profesioniști, inclusiv jurnaliștii, beneficiază de deduceri fiscale acordate de guvernul francez. De asemenea, francezii pot solicita scutiri fiscale pentru renovări ale locuinţei sau îngrijirea copiilor, astfel, nu ezitați să cereţi dacă credeți că puteți beneficia de acestea.

  Tagurile:
  fisc, Declarație, Franța, Români


  Știrile Zilei