17:50 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  189410

  Sute de camere de înaltă tehnologie vor fi instalate în acest an pe şoselele din Franţa, unde trei sferturi dintre camere au fost vandalizate de la începutul protestelor „vestelor galbene”, care au izbucnit acum câteva luni.

  BUCUREŞTI, 12 apr – Sputnik, Doina Crainic. Camerele, instalate pe stâlpi de patru metri înălțime, au fost testate în Marsilia și Strasbourg, iar 400 dintre acestea vor fi instalate în acest an şi de trei ori mai multe vor fi instalate anul viitor, potrivit thelocal.fr.

  Dispozitivele sunt capabile să vă înregistreze nu numai viteza, ci și o serie de alte greșeli, cum ar fi vorbitul la telefon în timp ce conduceți, virajele bruşte, lipsa centurii de siguranță sau depășirea la dreapta, care este ilegală în Franța.

  Dar, pe termen scurt, camerele, al căror nume de marcă este Mesta Fusion 2 și care pot monitoriza simultan opt benzi de trafic și mai multe vehicule, vor fi utilizate numai pentru a înregistra viteza maşinilor.

  De asemenea, vor exista patru camere de momeală la fiecare dintre cele operative, dar cele de momeală și cele reale vor fi schimbate în mod regulat pentru a împiedica șoferii să-și dea seama care sunt cele care îi vor înregistra încălcând legea.

  Gaze de eșapament
  © Sputnik / Руслан Кривобок

  Se consideră că noile camere vor fi mult mai greu de vandalizat decât cele existente.

  Guvernul francez a avertizat săptămâna trecută cu privire la o creștere abruptă a numărului de decese cauzate de accidente rutiere în luna februarie, în contextul mişcării vestelor galbene, în timpul căreia trei sferturi dintre camerele pentru înregistrarea vitezei de pe drumurile ţării au fost vandalizate sau scoase din funcţiune în ultimele luni.

  Cifrele oficiale arată că 253 de persoane au fost ucise pe drumurile din Franța în februarie, o creștere cu 17,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

  Tematic

  Atenție șoferi! Iată ce amendă riscați dacă nu veți avea aceste documente
  Revoltător: Polițiștii de Patrulare îi amendează pe șoferi ca pe niște fraieri – Video
  Atenție, șoferi: Republica Moldova dublează amenzile
  Lovitură pentru șoferi. "Schimbă legea RCA după cum le-a cerut UE în secret"
  Mii de șoferi amendați în Chișinău și sume astronomice la buget - detalii
  Avertizări IGSU pentru șoferi: „Urmăriţi buletinele meteo! Nu plecaţi cu autoturismul...”
  Tagurile:
  Franța, Șoferi români, Camere de supraveghere


  Știrile Zilei