03:21 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Pașaport românesc

  Românii din Diaspora, schimbări uriaşe la Legea paşapoartelor - regimul liberei circulații

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  791110

  Românii care au domiciliul în străinătate au parte de o veste bună, adusă de o modificare importantă la Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

  BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unei propuneri de modificare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, românii din Diaspora s-ar putea legitima doar cu pașaportul, care va ține locul actului de identitate, potrivit Gazeta Românească Italia

  Având în vedere că mulți dintre ei nu mai dețin act de identitate, ci doar pașaport, acest lucru are și consecințe negative. Cei care dețin doar pașaport nu au aceleași drepturi.

  Astfel, inițiatorii proiectului doresc ca pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar să dovedească identitatea titularului. Acesta trebuie să menționeze țara de domiciliu.

  „(6¹) Pașaportul simplu electronic sau pașaportul simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu, eliberat în condițiile prezentei legi, reprezintă act de identitate”, se precizează în proiect.

  Iniţiativa, care vine în sprijinul acestor români, va fi dezbătută în Senat, apoi în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, unde se va da votul final.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei