22:45 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Londra

  Românii din UK: Help to Buy - ajutor financiar pentru achiziționarea unei locuințe

  © AFP 2019 / JUSTIN TALLIS
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  211110

  Românii care locuiesc în Marea Britanie pot afla detalii despre cum pot achiziţiona propria locuinţă, prin ajutor financiar din partea guvernului, chiar dacă nu au suficient venit sau nu pot acorda un avans mare.

  BUCUREŞTI, 19 apr – Sputnik, Doina Crainic. Programul London Help to Buy se adresează persoanelor care vor să achiziţioneze pentru prima dată o locuință, în Londra, precum și celor care dețin deja o proprietate, dar pe care doresc să o vândă pentru a cumpăra una nouă.

  În cel de-al doilea caz, locuinţa care urmează să fie achiziţionată trebuie să fie nou construită, cu un preţ de până la 600.000 de lire sterline.

  Condiţia este că, în acest caz, nu veţi putea închiria noua locuinţă şi nu trebuie să dețineți nicio altă proprietate în momentul în care cumpărați noua casă cu ajutorul programului London Help to Buy.

  Pentru a vă putea înscrie în acest program, trebuie să puteţi depune un avans de cel puțin 5% din valoarea locuinței, iar pe lângă acesta, guvernul britanic vă va împrumuta cu încă 40%. Astfel, va trebui să accesaţi un credit pentru doar 55% din valoarea proprietății.

  Împrumutul de 40% este fără dobândă în primii cinci ani, iar din al șaselea an va avea o dobândă de 1.75%.

  În februarie 2019, cartierul Croydon din sudul Londrei a fost cel mai ofertant în ceea ce priveşte programul London Help to Buy, astfel, 170 de case au fost disponibile pentru vânzare, potrivit which.co.uk.

  După Croydon, pe locul doi s-a aflat Barnet, din nordul Londrei, cu 135 de locuințe, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Tower Hamlets, din extremitatea de est, cu 127 de case.

  Tematic

  Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?
  (VIDEO) Microbuz cu români din UK, implicat într-un accident teribil în Ungaria
  Români în UK. Predicţie privind evoluţia negocierilor pentru Brexit: „Teroarea va învinge”
  Români în UK: Călătorii fără viză după Brexit, doar pentru 90 de zile?
  Tagurile:
  ajutor financiar, UK, Români
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei