06:37 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Berlin

  Românii din Germania, alertă: cea mai consumată carne din supermarketuri, contaminată!

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  746930

  Un studiu alarmant a dezvăluit că peste jumătate din carnea de pui din supermarketurile cu discount din Germania este contaminată cu germeni rezistenţi la antibiotic, ceea ce reprezintă o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii.

  BUCUREŞTI, 20 apr – Sputnik, Doina Crainic. Organizaţia germană pentru mediu şi protecţia consumatorilor Germanwatch a descoperit, în urma unui studiu, că 56% din 59 de eşantioane de carne de pui comercializată de mari supermarketuri cu discount, eşantioane duse la analiză într-un laborator universitar, sunt colonizate de germeni rezistenţi la antibiotice, potrivit ziarulromanesc.de

  Eşantioanele au provenit de la cele mai mari patru măcelării din Germania, iar rezultatele indică faptul că antibioticele sunt utilizate excesiv în fermele industriale de păsări.

  Potrivit studiului alarmant, o treime din eşantioanele de carne de pui de la supermarket-urile Lidl, Netto, Real, Aldi şi Penny sunt contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice de a patra şi a cincea generaţie folosite ca soluţie de ultimă instanţă pentru superbacteriile rezistente la antibioticele tradiţionale.

  După cum spun experţii, bacteriile respective sunt omorâte când carnea este gătită adecvat, dar oamenii se pot îmbolnăvi sau muri prin contaminare încrucişată cu alimente negătite din bucătărie.

  Totodată, au fost analizate şi 12 eşantioane de carne de pui provenită de la fermieri mai mici, descoperindu-se că doar un eşantion avea germeni rezistenţi la antibiotice.

  Tagurile:
  Germania, români
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei