16:21 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Fațada de la Campidoglio Capitol Hill din Roma

  Românii din Italia: cum este confirmat venitul de cetăţenie

  © AP Photo / Andrew Medichini
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  906 0 0

  Institutul de Protecţie Socială (INPS) din Italia anunţă cum li se va confirma acceptarea cererii persoanelor care au solicitat venitul de cetăţenie.

  BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. În următoarea perioadă, toţi cei cărora le-a fost acceptată cererea pentru venitul de cetăţenie (reddito di cittadinanza) vor primi un mesaj SMS pe telefonul mobil sau un email de confirmare din partea Institutului de Protecţie Socială (INPS) din Italia, relatează rotalianul.com.

  Institutul a estimat o rată de acceptare a cererilor de 75% din totalul celor înregistrate.

  Zilele trecute, INPS a anunţat că, pănă la data-limită de 31 martie, s-au primit peste 806.000 de cereri prin intermediul formularelor prezentate la oficiile poştale, la birourile de asistenţă fiscală CAF şi online. Din cele 680.965 de cereri examinate până în prezent, 487.667 au fost acceptate şi 177.422 au fost respinse.

  Pentru anul 2019 statul italian a alocat 5,62 miliarde de euro pentru venitul de cetăţenie, iar în 2020 fondurile puse la dispoziţie vor fi de 7,1 miliarde.

  Venitul de cetăţenie ajunge până la 780 de euro pe lună, iar programul social este destinat persoanelor cu venituri scăzute și celor aflate în căutarea unui loc de muncă, cu venituri de până la 9.360 de euro pe an, care au semnat însă un formular prin care s-au declarat imediat disponibile pentru muncă.

  Guvernul susţine că măsura are în vedere diminuarea nivelului „extrem” de sărăcie în Italia. Sistemele anterioare de șomaj din Italia ofereau o sumă mult mai mică și puțin ajutor în găsirea unui loc de muncă.

  Introducerea unui „venit al cetățenilor” în Italia a fost elementul central al campaniei M5S, înainte de alegerile generale din martie 2018.

  Tematic

  Românii din Italia: Tabelul cu noile salarii minime pentru 2019
  Românii din Italia: Aici puteţi depune cerere pentru venitul de cetăţenie
  Românii din Italia: alocaţie cetăţenească de 780 de euro. Care sunt condiţiile
  Românii din Italia, atenţionare de călătorie: Transporturile, perturbate
  Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
  Românii din Italia: tot ce trebuie să ştiţi despre modificările din Codul rutier italian
  Tagurile:
  Venituri, Italia, Românii din diaspora


  Știrile Zilei