13:59 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73

  După Brexit, românii din UK ar putea fi discriminați din cauza legislației - eurodeputat

  © AFP 2019 / ISABEL INFANTES
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (615)
  130520

  Un europarlamentar român a declarat că legislația din Marea Britanie ar putea fi cauza discriminării muncitorilor români din Regatul Unit după Brexit.

  BUCUREȘTI, 4 mai - Sputnik. Europarlamentarul român Renate Weber, care face parte din Comisia de ocupare a forței de muncă din cadrul Parlamentului European, a declarat că aceasta este ideologizată și a dorit întotdeauna ca lucrătorii la companiile din UE să aibă o muncă decentă.

  "...o comisie care este puternic ideologizată și în care a trebuit pentru fiecare directivă și regulament să purtăm adevărate bătălii între noi în timpul negocierilor și după aceea în negocierile cu Consiliul. Am încercat tot timpul să țin un echilibru între ceea ce este firesc să avem în UE, adică pe de o parte vrem să susținem întreprinderile, companiile, pentru că ele sunt cele care oferă locurile de muncă în Uniunea Europeană, iar pe de altă parte vrem să asigurăm o muncă decentă pentru lucrători în general”.

  Ea a mai spus că a constatat abuzuri la muncitorii români în alte state UE decât în România.

  „Sigur că pe mine m-a interesat în mod deosebit ce se întâmplă și cu lucrătorii români care au ales să lucreze și în alte state membre ale UE și aici, din păcate am constatat că sunt abuzuri, sunt discriminări”.

  Totodată, europarlamentarul român afirmă că după Brexit, muncitorii români din Marea Britanie s-ar putea confrunta cu abuzuri la locurile de muncă, o cauză fiind și legislația Regatului Unit, permisivă în acest sens. 

  „Și cred că acesta este un lucru care trebuie continuat pentru că eu mă aștept odată cu Brexit-ul ca astfel de situații să se intensifice la adresa românilor din Marea Britanie, nu neapărat în sensul că ar fi o politică de stat discriminatorie, dar pentru că legislația este stufoasă, este interpretabilă, atunci vrând-nevrând în interpretarea ei vor apărea abuzuri", a spus Renate Weber la Antena3.

   

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (615)

  Tematic

  Românii din Marea Britanie: cele patru scenarii Brexit – turnură spectaculoasă?
  Ministru român: Cum vor fi afectate drepturile românilor, în toate scenariile post-Brexit
  Brexit: restituirea taxei pentru obţinerea noului statut de către cetăţenii europeni
  Românii din UK, Brexit: data când va avea loc al doilea referendum
  Tagurile:
  Legislaţie, Discriminare, Locuri de muncă, români, Brexit


  Știrile Zilei