10:49 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  British Union flag waves in front of the Elizabeth Tower at Houses of Parliament containing the bell know as Big Ben in central London

  Românii din UK: schimbările din programul Help to Buy - ajutor pentru a cumpăra o locuinţă

  © AP Photo / Matt Dunham
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  3405 0 0

  Programul Help to Buy se adresează persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință în Marea Britanie. Care sunt modificările aduse programului care vă ajută să achiziţionati o nouă locuinţă, inclusiv în alte regiuni decât Londra.

  BUCUREŞTI, 15 mai – Sputnik, Doina Crainic. Programul Help to Buy va include noi plafoane de prețuri pentru proprietățile din alte regiuni decât Londra, pentru ca locuințele să fie mult mai accesibile, potrivit gazetaderomania.co.uk

  Noul program se va derula din aprilie 2021 până în martie 2023. Potrivit hbf.co.uk, casa vizată va trebui să fie nou construită, iar prețul acesteia să fie de maximum 186.100 de lire sterline, dacă vorbim de o locuință în nord-estul Angliei, și de 349.000 de lire sterline, dacă e vorba de o casă în sud-vestul Angliei. În Londra, prețul maxim rămâne același, adică de 600.000 de lire sterline.

  Pe site-ul hbf.co.uk pot fi consultate tabelele complete cu regiunile unde pot fi achiziţionate locuinţe prin acest program.

  Programul Help to Buy se adresează persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință, dar și celor care dețin o proprietate pe care doresc să o vândă și să cumpere una nouă. Pentru a putea aplica pentru acest program, trebuie să aveți cel puțin 5% din valoarea locuinței. Peste avansul de 5%, guvernul vă va împrumuta 20% (40% dacă proprietatea este în Londra). Asta înseamnă că va trebui să accesați un credit doar pentru 75% din valoarea proprietății (respectiv 55% în Londra). Împrumutul este fără dobândă în primii 5 ani, iar din al șaselea an are o dobândă de 1.75%.

  Tematic

  Români în UK, avertizare: produse periculoase în Regatul Unit post-Brexit - experţi
  Avertisment MI5: noi atentate teroriste ISIS în UK și Europa - „celulele crocodil” - VIDEO
  După Brexit, românii din UK ar putea fi discriminați din cauza legislației - eurodeputat
  Rezidenţa în UK post-Brexit – câţi români au depus cereri şi câte au fost aprobate
  Tagurile:
  Marea Britanie, locuință, Români, Londra, UK


  Știrile Zilei