01:51 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  45310

  Serviciul social Servizio Sociale Associato, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf (organism național bilateral din sectorul muncii casnice) organizează cursuri gratuite pentru persoanele care vor să lucreze ca îngrijitoare, menajere şi asistente personale. Care este termenul-limită pentru înscriere.

  BUCUREŞTI, 24 mai – Sputnik, Doina Crainic. Pentru a participa la aceste cursuri, trebuie să participaţi la un test care să evalueze gradul de înțelegere a limbii italiene, iar termen-limită pentru înscriere este de 31 mai 2019, potrivit avvenire.it.

  Cursul este organizat de Serviciul social Servizio Sociale Associato, al primăriei din Ravenna, Cervia și Russi, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf, şi începe pe data de 11 iunie, constă în 13 întâlniri, totalizând 64 de ore, iar participarea este obligatorie. Lecțiile se vor desfăşura în centrul de formare al primăriei oraşului Ravenna.

  Subiectele care vor fi discutate se referă la gospodăria familială, îngrijirea animalelor de companie, gătitul sănătos pentru întreaga familie şi pentru cei în vârstă, igiena personală și îmbrăcămintea membrilor familiei, relațiile cu familia, administrarea de medicamente, boli și afecţiuni ale persoanelor în vârstă, dizabilități și metode de comunicare cu persoanele cu handicap, activități de recreere pentru persoanele în vârstă, gestionarea situațiilor de urgență, rețeaua serviciilor locale și contractele de muncă.

  La sfârșitul cursului, va avea loc un test pentru verificarea cunoștințelor dobândite și se va elibera certificatul Filcams și certificatul profesional Ebincolf. Acesta din urmă se va elibera numai dacă aveți experiență de lucru ca asistent de familie, experienţă dovedită cu documente şi care trebuie să fie de cel puțin 12 luni acumulate în ultimele 36 de luni.

  Pentru informaţii și înscriere la testul de selecție, puteţi merge la adresa via D’Azeglio, nr. 2, etaj 2, Ravenna, de luni până vineri, orele 9-13 și joi între orele 14 şi 17, sau puteţi suna la numerele de telefon 0544 485317-482789; e-mail: nonautosufficienza@comune.ra.it.

  Tematic

  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Românii din Italia: cu cât cresc salariile în 2019
  Românii din Italia: 10 greșeli pe care le fac odată mutaţi în această ţară
  Românii din Italia: Salariile în 2019. Iată cât se câştigă în diverse domenii şi sectoare
  Românii din Italia: Șapte aspecte mai puţin plăcute legate de viaţa în Italia
  Românii care muncesc în Italia: trebuie să ştiţi asta legat de drepturile voastre
  Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
  Tagurile:
  Cursuri, Români, Italia


  Știrile Zilei