00:28 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Prostituate

  Sclavie sexuală în Italia – victimele, minore din România – cum acționau

  © AFP 2019 / REMY GABALDA
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  816 0 0

  Acțiune comună a polițiștilor români și italieni care au desfășurat descinderi în forță, supravegheate din elicopter, la Pașcani, în județul Iași, precum și în orașul italian Bergamo.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Gruparea descoperită de oamenii legii racola fete din Pașcani, județul Iași, pe care le trimitea în Italia. Din fericire, această grupare a fost destabilizată.

  După operațiunea comună a carabinierilor italieni și a polițiștilor români au fost arestați șapte români și un cetățean albanez.

  În urma acțiunii, cinci fete au fost salvate din mâna traficanților. Poliția a confiscat din locuințele bărbaților suma de 70.000 de euro, informează antena3.ro. 

  Modul de racolare era simplu. Victimele erau alese din rândul persoanelor vulnerabile. O parte din fete erau instituționalizate la un centru din Pașcani, iar altele proveneau din familii cu probleme Toate aveau un nivel redus de educație.

  Starea lor materială și familială arăta că sunt lipsite de orice formă de apărare și de venit, așa că au fost o pradă sigură în mâna acestor oameni fără nici un Dumnezeu, care s-au bucurat să profite de pe urma naivității și disperării unor copile, pe care le păcăleau că vor avea un loc de muncă bine plătit în Italia.

  Din nefericire, o dată ajunse în Italia, erau sechestrate, agresate și forțeate să se prostitueze la periferia orașului Bergamo.

  Tematic

  Scandal: ce făcea un medic din Iași, plătit de șefii unor reţele de prostituţie
  Investigație incendiară: sclavie în cea mai secretă bază militară SUA din lume
  The Guardian: Românce ținute în sclavie și violate de italieni
  Tagurile:
  România, Minore, Italia, Sclavie


  Știrile Zilei