12:34 18 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.13
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.72
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  32310

  Românii care lucrează în Marea Britanie sau cei care intenţionează să meargă la muncă în această ţară trebuie să cunoască informaţii esenţiale despre primii paşi acolo, pentru a se putea adapta mai uşor societăţii şi vieţii britanice. Iată un ghid util pentru toţi românii din Marea Britanie.

  BUCUREŞTI, 13 iun – Sputnik, Doina Crainic. Un mic ghid despre cum să-ţi deschizi un cont bancar, cum să obţii numărul de asigurare socială, cum să închiriezi un apartament sau cum să cauţi un loc de muncă a fost întocmit de portalul romani-in-londra.co.uk

  Iată ce trebuie să ştie românii care sunt la început de drum în această ţară:

  Cum să deschizi un cont bancar

  Se recomandă un cont de bază, fără comisioane lunare de administrare şi fără sume minime de depus în fiecare lună. Cele mai mari bănci din Anglia sunt Barclays, Natwest, HSBC, Santander și Lloyds. În ceea ce priveşte documentele de care ai nevoie pentru a-ţi deschide un cont, ai nevoie de două categorii de acte, în original: act care sa dovedească identitatea şi altul care să dovedească adresa. Prin urmare, dacă un document este folosit drept dovadă de identitate, el nu mai poate fi folosit şi ca dovadă de adresă, chiar dacă are ambele informaţii. Pentru deschiderea unui cont bancar trebuie să dovedeşti că locuieşti în UK, astfel că trebuie să îi ceri proprietarului la care stai în chirie să te includă pe facturi şi să anunţi la consiliul local că locuieşti în zonă deoarece trebuie să plăteşti o taxă. Aceste facturi vor fi dovezi de adresă pe care le poţi folosi la bancă.

  Cum soliciţi National Insurance Number

  Mai întâi trebuie să suni la Job Center Plus pentru a cere o programare. După ce ai vorbit cu un reprezentant și ai planificat o audiență pentru dovedirea identității la unul dintre birourile de la Job Center Plus, va trebui să aștepți puțin data programării și să pregătești următoarele documente: paşaport sau carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, permis de conducere, experienţa de muncă, informaţii despre când ai ajuns în Marea Britanie. Timpul de așteptare până la primirea numărului poate varia de la două săptămâni până la câteva luni.

  Cum închiriezi un apartament

  Chiria nu ar trebui să depăşească 30-35% din veniturile tale lunare, mai ales dacă vrei să şi trimiţi bani acasă sau să pui ceva deoparte. Astfel că este mai indicat să alegi o zonă mai îndepărtată de centru.

  Cum să îţi cauţi un loc de muncă

  E recomandabil să folosiţi cuvinte-cheie. Majoritatea angajatorilor și recrutorii primesc online cererile de angajare. Multe dintre aceste companii folosesc sisteme computerizate pentru a sorta și scana aceste CV-uri. Așadar, un robot este cel care evaluează primul abilitățile și calitățile unui posibil angajat. Străduieşte-te ca CV-ul tău să evidențieze punctele căutate de angajator. Ai grijă să folosești cuvinte care exprimă acțiunea: îndeplini, instala, organiza, învăța, reuși, gestiona. Fii sincer în descriere, dar caută să evidențiezi modul cum abilitățile tale întrunesc cerințele companiei. Înregistrează-te pe site-uri de recrutare și depune CV-ul la joburile care se potrivesc profilului tău. Iată unele dintre cele mai mari platforme de joburi din Marea Britanie: Randstad, Reed, Job Site, Monster, Indeed, Total Job şi Universal Job Match at Gov.UK.

  Tematic

  Cum va afecta demisia Theresei May situaţia românilor din UK – Un posibil Brexit dur?
  Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
  Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil
  Experiţii avertizează: Brexit poate expune britanicii la pesticide care cauzează cancer
  Raport confindenţial al Guvernului britanic: Brexit nu va mai avea loc pe 31 octombrie?
  Tagurile:
  ghid, Marea Britanie, Români, UK


  Știrile Zilei