13:24 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  водитель, телефон, авто

  Atenție, șoferi! Ce se întâmplă cu vinieta plătită în Germania – decizie oficială

  © Sputnik / Rodion Proca
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  201 0 0

  Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că ”taxa de utilizare a infrastructurii” instituită în 2015 în Germania și achitată prin plata unei viniete este discriminatorie.

  BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Germania a instituit, începând cu anul 2015, cadrul juridic pentru introducerea unei taxe pentru folosirea de către autoturisme a drumurilor federale, dar și a autostrăzilor. Aceasta se numește ”taxa de utilizare a infrastructurii”.

  Prin această taxă, se intenționează trecerea de la un sistem de finanțare prin impozite la unul întemeiat pe principiul ”clientul plătește” și/sau ”poluatorul plătește”.

  Veniturile din această taxă vor fi alocate finanțării infrastructurii rutiere, iar cuantumul său va fi calculat în funcție capacitatea cilindrică, de mijlocul de propulsie și de clasa de emisie a vehiculelor, informează profit.ro

  Potrivit sursei citate, orice proprietar al unui vehicul înmatriculat în Germania va trebui să plătească taxa, sub forma unei viniete anuale, în valoare de maxim 130 de euro.

  Dacă este vorba despre autovehicule înmatriculate în străinătate, atunci șoferii trebuie să știe că taxa nu va fi plătită decât în cazul utilizării autostrăzilor.

  În această privință, sunt disponibile viniete de zece zile - între 2,50 și 25 de euro, de două luni - între 7 și 50 de euro - sau de un an -maximum 130 de euro. 

  De asemenea, Germania a prevăzut că, începând de la perceperea taxei de utilizare a infrastructurii, proprietarii de vehicule înmatriculate în Germania vor beneficia de o scutire de taxa pe autovehicule într-un cuantum cel puțin echivalent cu cel al taxei de utilizare a infrastructurii pe care au trebuit să o plătească, mai notează sursa citată.

  Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că această taxă este discriminatorie.

  Tematic

  Surprizele care-i așteaptă pe șoferi și pietoni în Chișinău, de săptămâna aceasta
  Poliția anunță: 74 de șoferi au fost „înlăturați de la volanul mașinii” în acest weekend
  Noi „surprize” în Chișinău pentru șoferi: Trebuie să fie cu ochii în patru
  Tagurile:
  Germania, Șoferi, Rovinietă


  Știrile Zilei