19:31 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73

  Românii din Franţa, alertă: aproape toată ţara şi Parisul, sub cod portocaliu de caniculă

  © AFP 2019 / Kenzo Tribouillard
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  737 0 0

  Au fost emise avertizări meteo de caniculă în majoritatea departamentelor Franţei. Potrivit Météo France, temperaturile ar putea depăși 40° C în timpul acestei săptămâni. Regiunile cele mai afectate.

  BUCUREŞTI, 24 iun – Sputnik, Doina Crainic. În Franţa s-a instalat un val sever de căldură, cu temperaturi care pot depăși 40° C în săptămâna aceasta, potrivit Sputnik France. E prima dată când francezii se confruntă cu un val de căldură atât de sever în prima lună de vară.

  Începând de luni, 24 iunie, vremea caniculară va afecta întreaga Franță, cu excepția regiunii Bretania, potrivit Météo France, care a plasat 51 departamente sub avertizare de cod portocaliu, informează Sputnik France, cu referire la AFP.

  Acest val extraordinar de căldură, provenind din Maghreb și Spania, reaminteşte de valul de căldură din august 2003, care a provocat moartea a 15.000 de persoane, majoritatea oameni în vârstă.

  „Acesta este un val de căldură fără precedent în ceea ce priveşte precocitatea sa pentru o lună de iunie, [iar francezii nu s-au mai confruntat cu un asemenea val] din 1947”, a declarat pentru AFP Emmanuel Demael, meteorolog de la Météo France.

  Potrivit acestuia, se vor înregistra perioade de caniculă în iunie și, la nivel local, chiar în toate lunile de vară.

  Tematic

  Românii din Franţa, atenţie: Atacurile cu acid se înmulţesc în Franța. O nouă victimă
  Românii din Franţa: Începe sezonul fiscal – totul despre completarea Declaraţiei 2019
  Românii din Franţa: Site de recrutare lansat de guvern. Peste 5000 locuri de muncă vacante
  Tagurile:
  Caniculă, Alertă, Paris, Franța, Români


  Știrile Zilei