14:13 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  8603130

  Românii stabiliţi de cel puţin şase luni în Germania şi care deţin permis de conducere românesc pot risca să li se întocmească dosar penal şi să primească amendă. Situaţia în care îi pândeşte acest risc şi ce trebuie să facă.

  BUCUREŞTI, 12 iul – Sputnik, Doina Crainic. Dacă sunt stabiliţi de cel puţin şase luni în Germania, românii care deţin permis de conducere românesc trebuie să ştie că, la scadența acestuia, trebuie să ceară preschimbarea lui cu un permis german, potrivit ziarulromanesc.de

  Astfel, dacă îşi reînnoieşte permisul în țară, acesta nu mai este valabil în Germania, iar persoana în cauză riscă să se aleagă cu amendă și cu dosar penal pentru conducere fără carnet.

  Dacă sunteţi deja rezident de 6 luni în Germania, dar nu aveți permis și vreți să îl obțineți, trebuie să solicitați permisul de conducere în Germania, potrivit Ministerului Federal al Justiției și Protecției Consumatorului. Deseori, după obținerea rezidenței în Germania, mulți români merg în România și își iau carnet, însă acel permis nu este valabil pe drumurile din Germania.

  Pe 3 iulie 2019, un român a fost verificat pe autostrada A4 de poliția germană și i s-a deschis dosar penal, pentru că circula cu permisul de conducere obținut în România, deși avea peste un an de rezidență în Germania.

  Tagurile:
  Germania, şoferi, Români


  Știrile Zilei