02:31 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Londra

  Românii din Marea Britanie: haosul post-Brexit –măsura disperată la care recurg britanicii

  © AFP 2019 / JUSTIN TALLIS
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
  1994 0 0

  Britanicii sunt tot mai îngrijoraţi de perspectiva unui Brexit fără acord şi un număr tot mai mare a recurs la această soluţie pentru a se pregăti în cazul în care se va materializa cel mai rău scenariu.

  BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik, Doina Crainic. De teama unui Brexit fără acord, britanicii şi-au făcut stocuri de produse alimentare, de băuturi şi medicamente în valoare de circa 4 miliarde de lire (aproximativ 4,2 miliarde de euro), potrivit The Guardian

  Una din cinci persoane îşi face deja stocuri de produse alimentare, băuturi și medicamente, cheltuind în medie 380 de lire sterline (408 euro) suplimentar, potrivit unui sondaj realizat de societatea financiară Premium Credit.

  Sondajul a dezvăluit că aproximativ 800.000 de persoane au cheltuit peste 1.000 de lire sterline pentru a-şi face stocuri înainte de termenul limită pentru Brexit, de 31 octombrie.

  Dintre persoanele care şi-au făcut stocuri, 74% dintre cei chestionați au spus că şi-au cumpărat produse alimentare, 50% au cumpărat medicamente și 46%, băuturi.

  În cazul în care Marea Britanie iese din UE fără niciun acord, analiştii prezic că vor exista unele probleme de aprovizionare, pe care guvernul susţine însă că le va atenua.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)

  Tematic

  Ieşirea UK din UE - întorsătură a situaţiei? se vrea al doilea referendum, anularea Brexit
  Marea Britanie, dezvăluiri din culisele negocierilor: amânarea Brexit cu 5 ani
  Liderul Scoției îl amenință pe Boris Johnson: Vom bloca Brexit fără acord
  S-a întors roata! Acum Londra amenință Europa cu un Brexit dur
  Tagurile:
  Rezerve, Brexit


  Știrile Zilei