19:11 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Fluviul Duero, Portugalia

  Superbă ţară europeană caută cu disperare imigranți care să muncească acolo

  CC0 / Pixabay / nuno_lopes
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  45821

  O ţară superbă din Europa are nevoie disperată de imigranţi pentru a menţine la un nivel stabil forţa de muncă, dar şi pentru a reduce declinul populaţiei. Despre ce ţară este vorba şi de câţi rezidenţi are nevoie anual.

  BUCUREŞTI, 22 aug – Sputnik, Doina Crainic. Portugalia se gândeşte serios la măsuri pentru reducerea declinului populaţiei şi pentru menţinerea unui nivel stabil al forţei de muncă, căutând să atragă un număr mare de imigranţi, ca măsură în acest sens.

  „Avem nevoie de mai mulţi imigranţi şi nu vom tolera niciun discurs cu tentă xenofobă", a declarat în mai prim-ministrul Antonio Costa, atrăgând aplauze din partea publicului, potrivit South China Morning Post, citat de businessmagazin.ro.

  Portugalia are nevoie de 75.000 de noi de rezidenţi anual pentru a menţine la un nivel stabil forţa de muncă, ajunsă astăzi la doar 10.4 milioane de oameni, potrivit unor date oficiale. De asemenea, a fost prima ţară care şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua imigranţi de la bordul navei de salvare Lifeline, care se află în apropierea coastei italiene încă de pe 21 iunie.

  Tramvai pe o stradă din Lisabona
  Tramvai pe o stradă din Lisabona

  În urma crizei din 2008, peste 300.000 de portughezi, printre care mulţi tineri absolvenţi, şi-au părăsit ţara în căutarea unui loc de muncă mai bun. În perioada 2015-2018, Potugalia a primit 1.552 refugiaţi, măsura făcând parte din programul de relocare propus de UE.

  Plajă în Portugalia
  Plajă în Portugalia


  Știrile Zilei