02:46 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  367 0 0

  Ministerul de Externe a anunțat astăzi că trupurile neînsuflețite ale celor doi români împușcați mortal în Belgia urmează să fie repatriate. Instituția precizează că ancheta este în curs de desfășurare.

  BRUXELLES, 4 septembrie- Sputnik, Daniela Porovăț. Ministerul de Externe a făcut astăzi câteva precizări despre cei doi români împuşcaţi în Belgia:

  „Ambasada României la Bruxelles are în atenție cazul celor doi cetățeni români care au decedat în orașul Forchies-la-Marche, Regatul Belgiei și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare referitoare la identitatea victimelor și circumstanțele producerii incidentului”, se spune în comunicatul MAE.

  MAE a adăugat că, ”potrivit datelor obținute de la autoritățile locale, cei doi cetățeni români erau rezidenți pe teritoriul Regatului Belgiei. Precizăm că autoritățile locale au decis eliberarea trupurilor neînsuflețite în vederea repatrierii, însă ancheta este, în continuare, în curs de desfășurare ”, a mai anunțat MAE.

  Instituția precizează că „reprezentanții ambasadei au menținut contactul cu membrii de familie ai cetățenilor români și le-au acordat sprijin în vederea îndeplinirii formalităților de repatriere, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare și a certificatului de deces”.

  De asemenea, Ambasada României la Bruxelles monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale.

  Cazul se referă la descoperirea a două cadavre, aparținând unor cetățeni români, vinerea trecută, în zona Forchies-la-Marche din Belgia.  Potrivit autorităților, victimele au fost împușcate în cap.

  Fiica uneia dintre victime a alertat poliția în legătură cu disparția celor doi, care s-au dus la pescuit la un iaz din zona Forchies-la-Marche.

  Mașina cu care au plecat cei doi a fost descoperită parcată în apropierea iazului, unde ulterior au fost găsite cele două cadavre. Poliția federală a deschis o anchetă în acest caz. O autopsie urmează să fie efectuată pentru a stabili circumstanțele în care s-au produs crimele.

  Ancheta va stabili dacă crimele au fost planificate ori a fost vorba de un incident neprevăzut, a afirmat procurorul belgian Vincent Fiasse.

  Potrivit jurnalistei Aurélie Henneton, zona unde au fost descoperite cadavrele este destul de izolată, se află la depărtare de aproximativ un kilometru de drumul public. Victimele, în vârstă de 45 și 48 de ani, nu erau cunoscute autorităților judiciare.

  Tagurile:
  Belgia, Morți, trupuri, MAE

  Știrile Zilei