10:00 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  39620

  Un român, care lucra la cea mai mare companie din Italia în sectorul rețelelor de telecomunicații, şi-a găsit sfârşitul la locul de muncă. Întâmplarea tragică a stârnit protestul colegilor săi faţă de condiţiile de muncă.

  BUCUREŞTI, 3 oct – Sputnik, Doina Crainic. Românul Dumitru Marius Sava, care lucra în Italia, la Carrega Ligure, angajat la compania Sirti S.p.A, cea mai mare companie din Italia în sectorul rețelelor de telecomunicații, a murit la locul de muncă marţi, 1 octombrie, la numai 39 de ani, după ce a căzut de pe un stâlp de telefonie.

  În urma incidentului tragic, angajaţii companiei au anunţat o oră de grevă şi protest în curtea angajatorului.

  Ei sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi cer o mai mare implicare a administraţiei companiei în asigurarea securităţii la locul de muncă.

  Sindicatul Fiom Cgil a anunțat demonstrația pentru a cere mai multe verificări din partea instituțiilor responsabile pentru control și mai multă instruire pentru muncitori, potrivit radiogold.it. 

  Postul de radio a anunţat că, în cadrul protestului, muncitorii vor opri lucrul şi vor manifesta în faţa sediului local al companiei Sirti din Spinetta.

  Tagurile:
  Proteste, Tragedie, Diaspora


  Știrile Zilei