14:12 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  6854 0 0

  Guvernul italian are nevoie de bani, astfel că s-a gândit la o măsură pentru a încasa mai mulţi bani din taxe şi impozite, pentru a nu fi obligat să mărească TVA la anul. Însă măsura le-ar lăsa pe româncele care lucrează îngrijitoare cu mai puţini bani primiţi în mână.

  BUCUREŞTI, 7 oct – Sputnik, Doina Crainic. Măsura pe care a luat-o în calcul guvernul italian este ca familiile care au angajate badante să reţină şi să plătească taxele pentru acestea, veste care a provocat revolta sindicatului familiilor, potrivit gazetaromaneasca.it.

  „Ar fi inacceptabil să se rotunjească bugetul pe spinarea familiilor. Nu transformăm familiile în încasatori de impozit”, a declarat Assindatcolf, asociația familiilor care angajează lucrători domestici, servitori, îngrijitoare, bone și badante.

  Potrivit asociaţiei, 60% dintre lucrătorii casnici nu sunt angajați în mod legal, ceea ce are consecințe importante asupra bugetului statului. Sectorul „a înregistrat 850 de mii de relații de muncă la INPS, dar estimăm că sunt la fel de mulți care muncesc la negru”, a spus secretarul general al asociaţiei Assindatcolf, Teresa Benvenuto.

  În prezent, angajatorul nu este obligat să rețină impozitele din salariul angajatului. El plătește contribuțiile la asigurările sociale (Inps / Inail), dar lucrătorul este cel care trebuie să plătească impozite conform declarației de venit Irpef (impozitul pe venit personal).

  Dacă familiile vor fi obligate să facă respectivele deduceri lunare, lucrătorii ar avea salarii mai mici, chiar dacă ulterior nu ar fi obligați să plătească impozite, scrie Corriere della Sera. Femeile vor lua mai puțini bani în mână, impozitele datorate statului fiind reținute de angajator. Iar angajatorii ar trebui să plătească nu numai contribuții la securitatea socială, ci și Irpef pentru lucrători.

  În încercarea de a găsi o soluţie, guvernul Giuseppe Conte a pus ochii pe sectorul badantelor, unde sute de mii de femei muncesc la negru, și într-un fel sau altul, va introduce măsuri de taxare suplimentară sau pentru recuperarea impozitelor neplătite, precizează ziarul italian.

  Tematic

  Italia are nevoie disperată de muncitori români „angajaţi legal". În ce sectoare
  Români în Italia: Cum se calculează al 13-lea salariu pentru îngrijitoare/menajere
  Românii din Italia: nevoie disperată de lucrători români în acest sector! Angajări urgente
  Români în Italia: ajutor social de 520 de euro pe lună -peste 23000 români au depus cerere
  Tragedie în Italia – patru români morţi şi un rănit – erau urmăriţi de poliţie (VIDEO)
  Tagurile:
  Românce, badante


  Știrile Zilei