13:07 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  28711

  MAE a făcut publică harta tuturor secțiilor de votare din diaspora pentru alegerile prezidențiale, numărul total al acestora fiind 835.

  BUCUREȘTI, 1 noi - Sputnik, Marius Holdean. Românii din diaspora vor avea la dispoziție, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 800 de secții de votare. Votul din străinătate se va desfășura timp de trei zile pentru fiecare tur de scrutin: 8, 9 şi 10 noiembrie - pentru primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie - pentru al doilea tur.

  Pentru a veni în sprijinul românilor din diaspora, Ministerul de Externe a făcut publică o hartă interactivă cu toate secțiile din străinătate.

  Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare pentru românii din diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie, arată lista publicată recent de Autoritatea Electorală Permanentă.

  În total, AEP a aprobat 835 de secţii de votare în străinătate, cele mai multe fiind în Spania – 143, apoi în Italia (142 de secţii de votare). În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spaţiile în care va exista o secţie de votare, în Londra, se numără şi restaurantul "Dracula".

  Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste secţii sunt în Paris. AEP a aprobat înfiinţarea a 37 de secţii de votare în Republica Moldova, dintre care 12 sunt în Chişinău.

  Pentru secțiile de vot din străinătate au fost tipărite 4,5 milioane de buletine de vot.

  Tematic

  Dăncilă: „Vom avea o problemă din punct de vedere electoral la următoarele alegeri”
  PMP, după consultările cu Iohannis: „În România nu se vor organiza alegeri anticipate”
  PNL face concesii USR, dar acestea îl vor costa scump în alegeri
  Tagurile:
  Diaspora, Secții de votare, alegeri prezidențiale


  Știrile Zilei