14:40 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Brexit

  Românii din Marea Britanie: În ce condiţii vor putea munci după Brexit – noi reguli

  CC0 / Pixabay / stux
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)
  1582 0 0

  Au fost introduse noi reguli cu privire la situaţia pe care o vor avea cetăţenii care vor veni în Marea Britanie după Brexit. Ce trebuie să ştie românii în legătură cu noile condiţii.

  BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik, Doina Crainic. După Brexit, cetăţenii europeni nu vor mai putea să vină în Marea Britanie pentru a căuta de muncă, fiindcă vor trebuie să aibă deja o ofertă de muncă înainte de a intra în Regatul Unit, potrivit ziarulromanesc.uk.

  Mai mult, vreme de cinci ani nu vor putea să solicite ajutoare sociale, ceea ce va însemna o economie de 800 de milioane de lire sterline la bugetul asigurărilor sociale, scrie The Sun.

  Decizia premierului Boris Johnson este ca cetățenii europeni să fie supuși acelorași reguli ca cei din restul lumii, atunci când libera circulație se va încheia, în ianuarie 2021. Acest lucru va însemna că cetățenilor cu dosare penale din alte țări europene li se poate refuza intrarea în Marea Britanie, iar cei care încalcă legea pot fi extrădați.

  De asemenea, va funcţiona un sistem de imigraţie de tip australian, bazat pe puncte, pentru a permite persoanelor compentente să obțină mai ușor un loc de muncă.

  O altă condiţie pentru cetăţenii europeni este că vor trebui să plătească o taxă suplimentară de 625 lire sterline pentru a acoperi costurile medicale, atunci când vor veni în Marea Britanie.

  „Vom prelua controlul asupra frontierelor noastre. Vom ști cine intră și cine iese”, a declarat ministrul de Interne, Priti Patel, care a subliniat că schimbările vor duce la controlul imigrației și al politicii sociale pentru prima dată în 40 de ani.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

  Tematic

  Un al doilea referendum privind Brexit - „acum foarte posibil”
  Post-Brexit: 500.000 de cetățeni UE așteaptă să afle dacă pot rămâne în Marea Britanie
  Aflat în campanie, premierul de la Londra promite Brexit în ianuarie 2020
  Tagurile:
  Români, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei