02:27 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Ger și zăpadă

  Românii din Diaspora: Cod roşu de vreme rea în Europa – avertizări, vreme severă

  © Sputnik / Евгений Биятов
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  67 0 0

  În ultimile zile, Europa a avut parte de vreme severă, fiind emise avertizări de cod roşu de ninsori şi îngheţ, dar şi de furtuni. Şi în România meteorologii anunţă vreme rea, lapoviţă, ninsori şi viscol la munte.

  BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. În Elveţia au fost emise avertizări de cod roşu şi portocaliu pentru regiunile muntoase de la graniţa cu Italia, iar stratul de zăpadă a ajuns duminică la 120 cm în Alpi, potrivit România TV. 

  frig
  © Sputnik / Юрий Шестопалов

  De asemenea, în mai multe regiuni din vestul şi sud-vestul Greciei a fost emis cod roşu a fost emis de furtuni.

  Şi în nordul Italiei furtunile au creat probleme, în Veneţia fiind emisă alertă de maree înaltă (acqua alta). În Piemont au căzut precipitaţii abundente, situaţia cea mai gravă fiind înregistrată în regiunea Alessandria (la sud de Torino), unde 200 de persoane au fost evacuate şi alte 600 au rămas izolate după ce apele mai multor râuri au ieşit din matcă. O femeie a fost dată dispărută, potrivit presei italiene. În Valle d'Aosta, 500 de persoane au fost de asemenea evacuate după închiderea mai multor axe rutiere regionale, din cauza riscurilor sporite de avalanşă.

  De asemenea, în sud-estul Franţei cel puţin două persoane au murit, iar mai multe au fost date dispărute în urma unor intemperii violente în departamentul Var.

  De vineri până duminică, departamentele Alpes-Maritimes şi Var au fost afectate de ploi diluviene, însoţite de valuri impresionante pe litoral şi de revărsarea mai multor cursuri de apă. Météo France a plasat întreaga zonă sub alertă de cod roşu, iar sirienele au răsunat la Nisa pentru a-i avertiza pe locuitori să se întoarcă acasă.

  Tematic

  Desfăşurarea alegerilor în Diaspora. Câţi români au votat până acum
  Pentru şoferii români din diaspora: cum pot plăti în rate amenzile de circulaţie
  Rezultate spectaculoase la ora 19: câți români au votat în diaspora
  Tagurile:
  Români, Diaspora, prognoza meteo


  Știrile Zilei