08:00 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  215461

  În Germania a fost introdusă o modificare importantă mai ales pentru cetățenii comunitari aflați în Germania în căutarea unui loc de muncă, situaţie în care se află mulţi români.

  BUCUREŞTI, 31 dec – Sputnik, Doina Crainic. La finele lui 2019, Oficiul Federal pentru Ocuparea Forței de Muncă din Germania anunță o cifră record în domeniul alocațiilor plătite de statul german: 15,7 milioane de copii au primit ajutorul financiar lunar de minimum 204 euro, acordat automat până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu opțiunea de prelungire până la 26 de ani, în anumite condiții, potrivit DW. 

  Totuși, la mijlocul lunii iulie, în Germania a intrat în vigoare o modificare legislativă care îngrădește dreptul cetățenilor comunitari de a beneficia automat de alocații pentru copii. Astfel, persoana care depune cererea pentru alocație trebuie să dovedească faptul că are un loc de muncă stabil aici. Până în luna iulie, alocația era acordată doar pe baza mutației înregistrate la orice oficiu local de resort din Germania.

  În baza modificărilor legislative intrate în vigoare în luna iulie, alocația pentru primul și al doilea copil a crescut cu 10 euro, ajungând la 204 euro lunar, pentru al treilea copil ea fiind stabilită la 210 euro, iar pentru minorii următori la câte 235 de euro.

  La finalul lunii noiembrie, statul german plătea alocații pentru circa 3,16 milioane de copii din străinătate, reprezentând circa 7,4 miliarde de euro. Evoluția este impresionantă, pentru că în 2012, când românii și bulgarii nu puteau să se stabilească automat în Germania, statul nu transfera decât 75 de milioane de euro sub formă de alocații pe conturi străine.

  Tematic

  Românii din Germania: Tot ce se schimbă în septembrie în această ţară
  Românii din Germania, veste proastă: vor plăti mai mult pentru aceste servicii
  Românii din Germania: noi posturi de mii de euro pe lună – cele mai căutate ocupaţii
  Românii din Germania: tot ce se schimbă în această ţară în luna octombrie
  Românii din Germania, veşti bune: cresc substanţial alocaţiile pentru copii din iulie
  Românii din Germania, ofertă de nerefuzat: oraş splendid unde te poţi caza gratis
  Românii din Germania: scumpiri uriaşe pentru aceste servicii – proiect de lege aprobat
  Românii din Germania: noi locuri de muncă de mii de euro pe lună – cel mai bine plătite
  Tagurile:
  Copii, Alocații, Germania, Români


  Știrile Zilei