18:20 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  202431

  În urma Brexit, în Germania vor fi create 680 de noi locuri de muncă, a anunțat Agenția Guvernamentală Federală pentru Promovarea Investițiilor (GTAI). Care va fi oraşul din Germania care va deveni noul centru financiar al UE.

  BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. În urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, numărul de locuri de muncă va creşte în Germania, aproximativ 20 de firme britanice comunicând autorităților germane că intenționează să deschidă birouri și să creeze 680 de noi locuri de muncă în această ţară.

  „Asistăm la o creștere constantă a activității companiilor britanice în Germania”, a declarat președintele GTAI, Robert Hermann, potrivit ziarulromanesc.net.

  Aceste companii britanice vor să se mute în Germania pentru a evita tarifele care ar putea fi impuse bunurilor şi serviciilor britanice după Brexit, în timp ce altele sunt atrase de condițiile favorabile din Germania.

  Aproximativ o treime dintre companiile britanice care vor să se mute în Germania sunt din sectorul finanțelor și serviciilor de business, mai puțin de o treime sunt specializate în IT și aproximativ 40% sunt firme din inginerie și consumer specialists.

  Aproximativ 20 de bănci colaborează deja cu organismele de reglementare din UE pentru obținerea autorizațiilor de funcționare.

  Bank of America, Goldman Sachs și Morgan Stanley au semnat contracte pentru închirierea de spații de birouri și alte zece firme caută noii sedii în UE.

  De asemenea, Olanda a anunțat anul trecut că 98 de companii își mută sediul din Marea Britanie la Amsterdam. În plus, alte 235 de companii vor să își înființeze birouri în Olanda pentru a avea în continuare acces la clienții din Uniunea Europeană.

  Frankfurtul este prezent deja pe scenă internațională datorită densității mari de instituții financiare. Până la sfârșitul lui 2015, aproape 200 de bănci, dintre care 80% nu sunt germane, aveau birouri la Frankfurt. Industria bancară are 62.500 de angajați în orașul din vestul Germaniei, care va deveni noul centru financiar al UE.

  Tematic

  Românii din Germania, ofertă de nerefuzat: oraş splendid unde te poţi caza gratis
  Românii din Germania, schimbare importantă: nu mai primesc alocaţia pentru copii dacă…
  Românii din Germania: tot ce se schimbă în această ţară în luna octombrie
  Românii din Germania: 5 capcane turistice în această ţară şi alternativele la ele
  Românii din Germania: scumpiri uriaşe pentru aceste servicii – proiect de lege aprobat
  Tagurile:
  Locuri de muncă, Germania, Români


  Știrile Zilei