01:45 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  13810

  Românii din diaspora au parte de o veste buna: a fost adoptat proiectul de lege privind scutirea de impozite a românilor din străinătate care se întorc în țară.

  BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Senatul a adoptat, pe 11 februarie, proiectul de lege prin care se acordă stimulente financiare românilor care vor să se întoarcă în ţară, potrivit gazetaromaneasca.com.

  Prin acest proiect de lege se oferă scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obţin pe teritoriul României şi reducerea cu 50% a cotei de contribuţie la asigurări sociale, facilităţile urmând să se aplice pentru jumătate din perioada în care foştii rezidenţi au realizat venituri şi au achitat contribuţiile obligatorii într-un alt stat.

  De aceste facilităţi vor beneficia cetăţenii români care au locuit şi au muncit legal într-un alt stat timp de minimum 36 de luni.

  „În perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2030, foștii rezidenți cărora li s-a eliberat certificat de fost rezident, cota contribuției de asigurări sociale prevăzute la art 138 lit a din Legea nr. 227/2015 din Codul fiscal, se reduce cu 50%. Scutirea se aplică pentru jumătate din perioada în care foștii rezidenți au realizat venituri și au achitat contribuțiile obligatorii într-un alt stat, perioadă minimă de aplicare a scutirii fiind de 18 luni”, se arată în proiectul de lege.

  Facilităţile nu se aplică în cazul în care un cetăţean român, rezident la data de 1 ianuarie 2020, părăseşte teritoriul devenind rezident pe teritoriul unui alt stat, unde obţine venituri după această dată. În acest caz, perioada ulterioară datei de 1 ianuarie 2020 nu reprezintă perioada de eligibilitate pentru sprijin.

  Proiectul trebuie să primească și aprobarea Camerei Deputaților, pentru a intra în vigoare.

  Peste 4 milioane de romani sunt plecaţi în străinătate şi jumătate dintre tineri spun că vor să plece din ţară.

  Tematic

  ULTIMA ORĂ: Modificări de PROPORȚII la impozite împotriva corporațiilor
  Nunțile vor fi taxate. Fiscul aplică impozite, dar și amenzi de peste o mie de Euro
  Firmele care vor angaja tinerii în agricultură vor fi scutite de impozite
  Vești bune de la Guvern: acești pensionari sunt scutiți de impozite
  Vești proaste pentru muncitorii zilieri: ar putea plăti o nouă taxă, pe lângă impozite
  Tagurile:
  impozite, Români


  Știrile Zilei