06:08 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  146010

  Un român care lucra în Italia, la o firmă de construcții din provincia Torino, a avut parte de o moarte tragică la locul de muncă. Cum au încercat patronii să scape de cadavru.

  BUCUREŞTI, 13 feb – Sputnik, Doina Crainic. Mihai Iștoc, de 45 de ani, venise în Italia din anii 2000 şi lucra la o firmă de construcții din provincia Torino. La data de 8 iunie 2009, el a murit pe un șantier din localitatea Venaria Reale. În timp ce spărgea un zid la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă, murind pe loc, potrivit digi24.ro.  Trupul acestuia a fost găsit de un coleg de muncă, acesta alertându-i pe patroni.

  Patronii italieni, Vittorio Opessi, de 56 de ani, și Antonino Marino, de 55 de ani, au încercat să mușamalizeze totul, pentru a nu risca vreo consecință legală, având în vedere că românul nu era angajat cu forme legale. Astfel, cei doi patroni l-au determinat, prin ameninţări, pe muncitor să tacă şi au aruncat cadavrul la o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragedia.

  Câteva zile mai târziu, trupul neînsufleţit a fost descoperit, însă fața era complet desfigurată, astfel că identificarea a fost făcută abia după patru ani. În tot acest timp, familia lui Mihai l-a dat dispărut și a făcut eforturi uriașe pentru a-l găsi.

  În cele din urmă, după efectuarea unor teste ADN, s-a stabilit că trupul aparține românului Mihai Iștoc. În plus, românul care îi descoperise cadavrul a decis să vorbească.

  Cei doi italieni au fost condamnaţi definitiv marți, 11 februarie 2020. Vittorio Opessi a primit 7 ani de închisoare, iar Antonino Marino, 4 ani de închisoare.

  Tagurile:
  Mort, Diaspora, Tragedie


  Știrile Zilei