01:59 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  130 0 0

  Marea Britanie va mări în acest an numărul autorizațiilor pentru angajarea în sectorul agrar a muncitorilor sezonieri din afara UE.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik. În acest an guvernul Marii Britanii va autoriza atragerea de către fermieri a până la 10 mii de muncitori străini sezonieri, o cifră care este de patru ori mai mare decât cea din anul 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului britanic al Mediului, Alimentației și Agricultură.

  “În acest an guvernul va majora de patru ori numărul muncitorilor pe care fermele îi vor putea angaja temporar din afara UE pentru efectuarea unor lucrări sezoniere”, se menționează în comunicat.

  În acest fel, guvernul intenționează să susțină un sector vital al horticulturii în Marea Britanie și să oferit producătorilor de fructe și legume acces la un număr mai mare de muncitori, menționează ministerul.

  “Extinderea proiectului nostru pilot sezonier va ajuta fermierii noștri la culegerea recoltei în această vară și în același timp va permite să testăm o astfel de abordare. Îi vom susține întotdeauna pe fermierii noștri, care produc mărfuri britanice cunoscute în întreaga lume, având cele mai înalte standarde de calitate din lume”, a declarat ministrul Mediului, Alimentației și Agriculturii, George Eustice.

  Tematic

  Dresda, în flăcări: De ce SUA și Marea Britanie au distrus capitala culturală a Germaniei
  Vremea la Londra: Când va fi lovită capitala britanică de furtuna Dennis–avertizări meteo
  MAE britanic a comentat declaraţia lui Putin despre "părinte 1" şi "părinte 2". Reacţii
  Prognoza meteo în Marea Britanie pentru următoarele 2 săptămâni – ninsori şi noi furtuni
  Marea Britanie introduce un nou sistem de IMIGRAȚIE după Brexit, mult mai restrictiv
  Cum vede ministrul de Externe francez negocierile post-Brexit: Ne vom căsăpi cu britanicii
  Tagurile:
  Locuri de muncă, Agricultura, Marea Britanie


  Știrile Zilei