03:17 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  549330

  Tânărul Viorel era singurul copil al familiei – ”Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc”

  BUCUREȘTI, 21 feb - Sputnik - Evan Răutu. Așa cum a confirmat și Ministerul Afacerilor Externe, un cetăţean român a murit în atacurile de la Hanau, Germania. MAE va asigura repatrierea prin fondul pentru situaţii de urgenţă, iar Consulatul General al României la Bonn a luat legătura cu familia îndurerată pentru a oferi asistenţa necesară.

  Viorel avea 21 de ani, a fost cea mai tânără victimă a atacului dement și criminal. Unchiul său, Marian Pătuleanu, a povestit aseară, la Sinteza zilei, cum s-a frânt destinul tânărului.

  ”Ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc… a oprit mașina în parcare lângă un chioșc”, a explicat unchiul victimei. ”Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împușcat cu rafale mai mulți oameni - și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui”.

  Tânărul român ar fi murit pe loc, crede unchiul său, care spune că Viorel era singurul copil al familiei – ”Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc”.

  ”E o situație foarte grea - sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele… dar părinții copilului!...”, a izbucnit unchiul lui Viorel.

  Marian Pătuleanu a spus că Viorel locuia de 5-6 ani în Germania cu familia - și era angajat  curier.

  Din datele actuale, nouă persoane au fost ucise în cele două atacuri – erau imigranți veniţi din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria, tineri cu vârste între 21 și 44 de ani.

  Teroristul avea 43 de ani, nu avea antecedente grave  - iar poliţia l-a descoperit mort – sinucis - alături de o altă persoană decedată, care ar fi fost mama sa, în vârstă de 72 de ani.

  Atac armat în Germania: românul Viorel și mașina în care a fost împușcat
  © Photo : Antena 3
  Atac armat în Germania: românul Viorel și mașina în care a fost împușcat
  Tagurile:
  atac, Germania


  Știrile Zilei