02:14 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  54820

  În Italia, o reţea de hoţi români a făcut mai multe victime, mai mulţi oameni fiind tâlhăriţi în parcări ale supermaketurilor. Cum este pusă la cale escrocheria „portofelul căzut”.

  BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik, Doina Crainic. O reţea de hoţi români din Italia au pus la cale o escrocherie, „portofelul căzut”, acţionând în parcări ale supermaketurilor din Terni, regiunea Umbri.

  Hoţii vizează persoane în vârstă care pun cumparăturile în mașină. Imaginile de pe camerele de supraveghere dintr-o astfel de parcare arată cum o tânără aruncă pe jos nişte chei și o avertizează pe o italiancă în vârstă că şi-a pierdut portofelul. Bătrâna se ocupă să verifice, iar în acest timp, un alt hoţ fură geanta victimei, lăsată în maşină pe scaunul din dreapta.

  Potrivit Poliției din Terni, de la începutul anului 27 de persoane au fost reţinute pentru acest tip de escrocherie, relatează publicația ternitoday.it. În urma acţiunii recente a poliţiei, au fost prinși 4 români.

  Poliţiştii au identificat ieri un bărbat care încerca să vândă mai multe obiecte, fiind vorba despre un cetățean român cu domiciliul în Perugia, care a spus că se află în oraș pentru cumpărături. În urma controlului, s-a stabilit că obiectele erau furate.

  Alţi trei membrii ai bandei au fost reținuți lângă un supermarket din Borgo Rivo. La început, agenții au observat o femeie care rătăcea printre mașinile parcate și au întrebat-o ce face în oraș. Răspunsurile evazive ale acesteia i-au determinat să efectueze mai multe verificări, în urma cărora au constatat că femeia a mai fost denunțată pentru furturi, fiind chiar persoana de pe camerele de supraveghere.

  Cei patru români sunt recidiviști, fiind acuzați în trecut de furt la domiciliu și alte infracțiuni comise în Umbria și Marche.

  Tematic

  Alertă în Italia: 130 de persoane sunt infectate cu coronavirus
  Șocant: toți românii veniți din zonele cu coronavirus din Italia intră în carantină
  Coronavirus în Italia: a decedat a treia persoană infectată
  Informație de top: Marea greșeală - de ce s-a răspândit Coronavirusul în Italia!
  MAE român, alertă de călătorie în Italia din cauza coronavirusului - recomandări
  Italia, măsură extremă: se închid toate școlile și universitățile
  Românii din Italia, sfătuiți să nu vină în țară. Vor fi băgați direct în carantină?
  Tagurile:
  românia, Italia


  Știrile Zilei