22:07 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  77124

  După întâlnirea care a avut loc între ambasadorul României în Italia, George Bologan, și ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, s-a convenit ca 15.000 de muncitori sezonieri români să fie trimişi pentru a munci pe câmpurile agricole din Italia.

  BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik, Doina Crainic. Publicația italiană Wine News a anunţat că autoritățile de la București au aprobat trimiterea a peste 15.000 de muncitori sezonieri români, care să muncească pe câmpurile agricole din regiunea Veneto, în nordul Italiei, potrivit gazetaromaneasca.it

  Pentru ziarul italian, vestea este ca o „o gură de oxigen” pentru Italia, iar ambasadorul României în această ţară a precizat că „România este alături de Italia și există disponibilitatea de a găsi soluții” și că „agricultura rămâne o opțiune pentru solicitanții de locuri de muncă”.

  Totuşi, Italia ar avea nevoie chiar de mai mulţi muncitori, iar cei 15.000 de muncitori vor satisface doar parțial o necesitate la scară națională. Asociaţiile agricole transmit zilnic semnale de alarmă.

  „Facem un ultim apel către factorii de decizie din politică pentru a găsi soluții urgente la problema lipsei forței de muncă de pe câmpuri. Nu mai avem timp, riscăm ca produsul să nu ajungă pe rafturi în următoarele săptămâni”, a avertizat Giorgio Mercuri, președintele Alianței Cooperativelor Agroalimentare din Italia.

  Tagurile:
  Muncă, Italia

  Știrile Zilei