19:18 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  50621

  În contextul crizei create de pandemia de coronavirus, a fost lansată o platformă utilă, unde românii aflaţi în străinătate pot cere asistenţă dacă trec printr-o situaţie dificilă sau pot afla informaţii importante. Ce trebuie să facă.

  BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. Platforma diasporahub.ro a fost lansata în contextul pandemiei de coronavirus pentru românii din străinătate care trec printr-o situaţie dificilă sau care vor să afle informaţii, a anunţat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni într-o postare pe Facebook.

  Pentru a avea acces la informaţii, românii trebuie să completeze câteva câmpuri, şi anume, unde se află, dacă sunt singuri, cu familia sau cu persoane care au nevoie de asistenţă. De asemenea, trebuie să menţioneze dacă au fost afectaţi de pandemie, dacă sunt în autoizolare, în carantină sau internaţi.

  Românii care au nevoie de asistenţă trebuie să completeze care este tipul de asistenţă solicitată: distribuţie de medicamente, distribuţie de alimente, sprijin financiar, transport, cazare temporară, găsire de loc de muncă, repatriere, asistenţă psihologică, asistenţă spirituală, consiliere juridică sau informare publică.

  Aceştia vor oferi numere de telefon şi adrese utile de contact ale unor asociaţii româneşti, biserici româneşti sau persoane fizice.

  Şi românii care doresc să ofere ajutor se pot înscrie pe platforma diasporahub.ro.

  Departamentul pentru Românii de Pretutindeni mai precizează că platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi asociaţia nonguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro bono la acest proiect.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tragediile celor din Diaspora - tânără ucisă şi aruncată la gunoi, în Spania
  Cetățenia europeană: soluție pentru diaspora sau o nouă capcană?
  Proteste în Diaspora pentru Alexandra şi Luiza: „Stop traficului de persoane!”
  PNL vrea vot de trei zile în diaspora pentru parlamentare
  Cunoscut analist: Diaspora ”să o lase mai moale cu patriotismul, știm exact valoarea lui”
  Tragediile din Diaspora: mort la locul de muncă și aruncat la groapa de gunoi
  Tagurile:
  Diaspora


  Știrile Zilei