22:25 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  14381221

  ”A fi sărac nu e egal cu a fi sclav – iată cum sunt tratați cetățenii români, plecați din țară - cu aprobarea guvernului!!”

  BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscuta teleastă devenită europarlamentar a transmis un nou mesaj inspirat, care a făcut furori pe internet.

  Carmen Avram se referă la situația cumplită a românilor ”exportați”, pe care autoritățile  române nu-i văd – iar în Occident sunt tratați ca niște sclavi. O înregistrare difuzată de Antena 3 este copleșitoare!

  ”A fi sărac nu e egal cu a fi sclav!!”, scrie Carmen Avram. ”Înregistrarile de mai jos vă arată cum sunt tratați cetățenii români, plecați din țară - cu aprobarea guvernului!! - ca să muncească pe plantațiile de sparanghel din Germania”.

  Europarlamentarul înșiră detaliile pur și simplu înfiorătoare: ”Cu ore extenuante de muncă - fiind scoşi pe câmp inclusiv noaptea - cu plăți abuzive la kilogram, cu o cazare inumană - 3 băi la nişte zeci de oameni - cu urlete, demiteri pe bandă rulantă şi amenințări la adresa lor, cu comisioane ilegale pentru anumite firme de recrutare din țară, românii trăiesc ca suboamenii”.

  Iar din păcate concluzia este una a disperării: ”Cum ministrul Muncii pare că a dispărut, românii strigă zadarnic după ajutor şi spun că se simt vânduți”.

  Totuși, oare de ce nimeni nu observă că Ministrul de Externe nu intervine deloc, deși este vorba de români aflați în străinătate – NU în România? Nici măcar o intervenție? Poate îl întreabă Carmen Avram pe Bogdan Aurescu…

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tăriceanu atacă ”Operațiunea Sparanghelul” cu o comisie de anchetă
  Începe ”Operațiunea Sparanghelul” și în Marea Britanie?
  La cules de sparanghel şi în Marea Britanie: avion plin cu români va pleca spre UK
  Tagurile:
  Carmen Avram

  Știrile Zilei