06:42 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  26611

  În ultima vreme au început să apară în presa informaţii despre un număr tot mai mare de muncitori români infectaţi cu coronavirus în fermele sau pe plantaţiile din Germania. Autorităţile germane tocmai au anunţat apariţia unui nou focar la un abator unde lucrează români

  BUCUREŞTI, 5 mai – Sputnik, Doina Crainic. Un abator din districtul Segeberg, landul Schleswig-Holstein, a anunțat că și-a încetat activitatea după ce 49 dintre angajații săi români au fost confirmați cu COVID-19 până duminică, 4 aprilie.

  Compania a anunţat că au fost efectuate 110 teste până în prezent și se așteaptă ca numărul infectaților să fie și mai mare în rândul celor 260 de angajați.

  Focarul a apărut în locul unde erau cazari românii, o fostă cazarmă militară din Kellinghusen, districtul Steinburg. Românii infectați au fost plasați în carantină pentru 14 zile. Autorităţile mai anunţă că, pâna acum, cei infectaţi au prezentat simptome destul de ușoare şi că lucrătorilor li se verifică starea de sănătate de două ori pe zi.

  De la locul de cazare, angajaţii erau transportaţi cu autobuzul la locul de muncă din Bad Bramstedt. Din acest motiv și având în vedere că erau cazaţi mai mulţi în camere, toți sunt considerați persoane de contact ale infectaților, astfel că ferma a fost închisă.

  „Ne concentrăm acum pe menținerea protecției sănătății pentru ceilalți cetățeni”, a declarat Torsten Wendt, administratorul districtului, citat de ziarulromanesc.de

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  Tagurile:
  Germania, Români, coronavirus


  Știrile Zilei