00:49 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  62622

  Ies la iveală noi cazuri de exploatare la care sunt supuşi românii plecaţi în Germania. Angajaţii români ai unui abator s-au revoltat, iar într-o înregistrare video postată pe Facebook se poate auzi un dialog aprins între angajaţi şi administratorul firmei intermediare.

  BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik, Doina Crainic. Într-o înregistrare video postată pe Facebook de angajați români la abatorul Tönnies din Germania, se poate auzi un dialog aprins între aceştia şi Sorin Tărâță, administratorul firmei intermediare Agriserv Europa Meat.

  Românii protestează cu privire la condiţiile abuzive de muncă, spunând că sunt forţaţi să lucreze 6 zile pe săptămână, 12 ore pe zi, potrivit ziarulromanesc.de

  În înregistrare se aude cum administratorul le spune că, pe perioada pandemiei, legea germană îi obligă să lucreze 12 ore pe zi.

  De fapt, în Germania, pe perioada pandemiei, numărul de ore de muncă nu trebuie să depăşească 60 de ore pe săptămână. Ele pot fi depăşite „doar în situații excepționale”.

  „Ne ții cu japca? Dă-ne, tată, buletinele!”, spune un român revoltat, în înregistrarea video.

  „Suntem sclavi pe proprietate?”, întreabă alt român.

  Administratorul Sorin Tărâță a declarat, pentru Libertatea.ro, că buletinele se reţin pentru a se întocmi actele necesare pentru munca în Germania și că acest proces durează peste şapte zile în perioada pandemiei.

  Pe de altă parte, Angela Horga, care se ocupă de integrarea românilor în muncă la firmele Tönnies, a spus că firma Agriserv nu își asumă declarațiile administratorului, care a spus că în pandemie se lucrează mai mult.

  „Aici cred că a fost o ceartă între domnul Tărâță și oamenii respectivi, nu e legal să se lucreze 12 ore. Dar sunt zile în care sunt rugați să rămână peste program, dar este totul plătit”, a declarat Horga pentru ziarul Libertatea.

  Ea a mai spus că persoanele angajate la Tönnies lucrează 9 ore și 14 minute pe zi, în funcţie de postul ocupat, iar o pauză durează o oră.

  Totuşi, în clipul video distribuit pe reţelele de socializare, mai mulţi români se plâng că sunt puşi să lucreze 12 ore, plângere confirmată chiar de către administrator, în condiţiile în care firma de recrutare prin care au venit i-a informat că vor munci 8 ore pe zi.

  Tematic

  Serviciile germane: acuzațiile SUA împotriva Chinei, redirecționare a furiei americanilor
  Scandal în Germania: abatoarele unde lucrează și români au devenit focare de infecție
  De ce Germania s-a pronunțat împotriva revizionismului est-european
  Încă 80 de muncitori români din Germania, confirmați cu coronavirus
  Haos meteorologic în Germania: urmează furtuni puternice şi ninsori
  Tagurile:
  Români, Germania

  Știrile Zilei