15:37 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  55482

  O reţea de traficanţi de persoane a fost destructurată de poliţia din Spania. Membrii acesteia au fost acuzaţi de exploatarea a zeci de muncitori sezonieri, care au fost ţinuţi în sclavie şi în condiţii deplorabile.

  BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik, Doina Crainic. Persoanele din reţeaua de traficanţi care au fost arestate sunt zece cetățeni români și o femeie originară din Honduras. De asemenea, poliţiştii spanioli au eliberat nouă muncitori români exploatați de aceștia.

  Reţeaua, care opera în localitatea Medina del Campo, a fost acuzată de exploatarea a zeci de muncitori sezonieri, care erau ţinuţi în sclavie. Victimele lucrau 12 ore pe zi, fără pauze, fără dreptul la zile libere sau concedii, cu un salariu de 5,50 euro pe oră, pe care de cele mai multe ori nu-l primeau, potrivit stiridiaspora.ro.

  Mai mult, aceştia stăteau câte șapte într-o cameră, iar mulți dintre ei dormeau pe podea, înghesuiți, în condiții deplorabile și fără mâncare. La final de lună ei trebuiau să achite câte 150 euro/persoană pentru aceste condiții.

  „Muncitorii erau oameni vulnerabili, cu un nivel de educație scăzut, o situație economică foarte precară și care nu cunoșteau deloc limba și legislația spaniolă. Organizația le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania”, potrivit autorităţilor spaniole.

  De asemenea, românii din rețea îi băteau crunt pe conaționali pentru „a-i putea control mai ușor”. Victimele erau transportate de dimineață cu niște autoutilitare pe câmpurile din provincie, unde erau obligați să muncească până la 12 ore pe zi.

  Mai mult, șefii organizației i-au folosit pe unii dintre acești muncitori ca paravan pentru afacerea lor ilegală, deschizând conturi bancare pe numele lor în care erau transferați banii primiți de la fermierii pentru care lucrau, evitând astfel să fie descoperiți de Garda de Finanțe.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Muncitori, Români, Spania


  Știrile Zilei