19:19 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  48351

  Românii au profitat de prezența ministrului Violeta Alexandru și ”au tras un semnal de alarmă, protestând – ei spun că nu au primit banii la timp, dar și că nu au primit sumele negociate la plecare”

  BUCUREȘTI, 19 mai - Sputnik, Evan Răutu. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a început de ieri o vizita oficială în Germania, care se va încheia în această seară. Alexandru se va întâlni cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner, și va vizita ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuții cu reprezentanții Uniunii Fermierilor Germani.

  De asemenea, ministrul are întâlniri și discuții pe tema problemelor cu care se confruntă cetățenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, ”din punct de vedere al legislației muncii și al condițiilor contractuale, dar și sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizații îl acordă cetățenilor români prin rețeaua de consiliere a Fair Mobilitat”.

  Acestea sunt informațiile oficiale, transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care precizează că Violeta Alexandru, a cerut informații privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condițiile de cazare, precum și despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condițiile de muncă.

  Neoficial însă, mass media din România anunță o… ”revoltă în Germania”.

  ”Sute de români care muncesc la o plantație de sparanghel s-au revoltat”, transmite RTV, care arată că românii spun că ”sunt cazați în containere insalubre și că nu primesc banii care le-au fost promiși”.

  De fapt, spune RTV, românii au profitat de prezența ministrului Violeta Alexandru și ”au tras un semnal de alarmă, protestând”.

  De asemenea, ”românii spun că nu au primit banii la timp, dar și că nu au primit sumele negociate la plecare”, precizează sursa citată.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Români, Germania, protest


  Știrile Zilei